Στροφή σε Πάουλο Σέρτζιο

Ο Πορτογάλος Πάουλο Σέρτζιο φαίνεται να είναι ο προπονητής που έχει επιλεγεί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ μετά το αδιέξοδο που υπάρχει με τον Πέδρο Εμανουέλ. Ο μέχρι πρόσφατα προπονητής της Κλουζ, την οποία είχε την ευκαιρία να κοουτσάρει με επιτυχία στους ομίλους του Champions League φέτος, ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με την ομάδα μας και αναλαμβάνει άμεσα το δύσκολο έργο που τον περιμένει. Ο 45χρονος προπονητής  (19 Οκτωβρίου 1968) ξεκίνησε την καριέρα του στον πάγκο της Olhanense στην οποία αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής την προηγούμενη σεζόν, καταφέρνοντας να την ανεβάσει στην 2η κατηγορία από την πρώτη κιόλας σεζόν.

Μετά από 3 χρόνια, το 2006, πηγαίνει ως προπονητής στην Σάντα Κλάρα και ακολούθως στην Μπέιρα Μαρ. Το πρώτο του μεγάλο επίτευγμα ήταν την περίοδο 2008/09  όταν ανάλαβε για πρώτη φορά ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Πορτογαλίας, την Pacos de Ferreire την οποία οδήγησε στον τελικό κυπέλλου της Πορτογαλίας όπου έχασε με 1-0 από την Πόρτο.

Την αμέσως επόμενη σεζόν(2009/10) μετακομίζει στην Guimaraes που πλήρωσε για να τον αποκτήσει με την οποία τερματίζει στην 6η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι του 2010 αναλαμβάνει την Σπόρτιγκ Λισσαβόνας. Η  ομάδα δεν είχε καλή πορεία και με αφορμή την έξοδο της ομάδας από τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ  φεύγει πριν τελειώσει η σεζόν (Φεβράρη 2011)

Την επόμενη σεζόν αναλαμβάνει για πρώτη φορά ομάδα εκτός Πορτογαλίας όταν προσλαμβάνεται από την Hearts Σκωτίας. Η πρώτη του χρονιά στο εξωτερικό είναι κάπως επεισοδιακή αφού έρχεται σε σύγκρουση με την ομοσπονδία, όμως αυτό δεν στέκεται ικανό να του στερήσει τον πρώτο του τίτλο ως προπονητής. Ο Πάολο Σέρτζιο καταφέρνει να οδηγήσει την Hearts στην κατάκτηση του Κυπέλλου Σκωτίας κερδίζοντας στον τελικό με 5-1  το Εδιμβούργο. Παρόλο που η διοίκηση της Σκωτσέζικης ομάδας του πρόσφερε συμβόλαιο συνεργασίας  και για την επόμενη χρονιά αυτός προτιμά να φύγει από την Σκωτία και καταλήγει στην CFR CLUJ τον Οκτώβρη του 2012 αντικαθιστώντας τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Με την Ρουμανική ομάδα καταφέρνει να πετύχει 2 νίκες (Μπράγκα εντός και Μαν. Γιουναϊντετ εκτός) και μία ήττα (Γαλατασεράϊ εντός)  στους Ομίλους του Champions League και τερματίζοντας ως τρίτη ομάδα στον όμιλο περνά στο Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί αντιμετωπίζει την Ίντερ και με 2 ήττες αποχαιρετά την Ευρωπαϊκή Διοργάνωση. Ακολούθως ο πρόεδρος της ομάδας βάζει πωλητήριο σε 4 παίκτες οι οποίοι φεύγουν και ξεκινά ο αγωνιστικός κατήφορος στο πρωτάθλημα, Μετά από 7 αγώνες χωρίς νίκη ο Πάολο Σέρτζιο αποδεσμεύεται από την ομάδα.

Παρόλο που στην ποδοσφαιρική του καριέρα δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, ο Πάολο Σέρτζιο έχει αποκτήσει αρκετές εμπειρίες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις στα πρώτα δέκα χρόνια της προπονητικής του σταδιοδρομίας. Συγκεκριμένα τα τελευταία πέντε χρόνια συμμετείχε στο Γιουρόπα με την Πάκος Φερρεϊρα, Σπόρτιγκ και Χαρτς καθώς και στο Champions League με την Κλουζ φέτος.

Ο Πάουλο Σέρτζιο μιλά Αγγλικά οπότε αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο όσον αφορά την επικοινωνία του τόσο ανάμεσα στην ομάδα όσο και προς τα ΜΜΕ.

 

Βίντεο

 

Δείτε επίσης και το πολύ ωραίο σύνθημα που τραγουδούσαν για χάρη του οι οπαδοί της Χάρτς όταν κατέκτησε το Κύπελλο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!