Έρχονται με σημαντικές εμπειρίες

Ένα χαρακτηριστικό που δημιουργεί αισιοδοξία όσον αφορά τις δύο πρώτες μεταγραφές της ομάδας μας είναι το γεγονός ότι και οι δύο ποδοσφαιριστές που αναμένεται να ενδυναμώσουν το έμψυχο υλικό του ΑΠΟΕΛ κουβαλούν κάποιες εμπειρίες και παραστάσεις που ιδανικά θα παίξουν ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας μας για πρόκριση στους ομίλους αλλά και την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου. Όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι Ζουάο και Γκομες είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με τις προηγούμενες τους ομάδες σε επίπεδο ομίλων. Ο Ζουάο κατά την διάρκεια των 5 χρόνων του στην Μαρίτιμο είχε σχεδόν φουλ συμμετοχή σε 17 αγώνες (μόνο σε 2 έγινε αλλαγή) του Europa League συμπεριλαμβανομένου και της περσινής χρονιάς στην οποία η Μαρίτιμο αγωνίστηκε στους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ο Γκόμες είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο, όταν το 2008-09 με την Στεάουα Βουκουρεστίου, έζησε την εμπειρία των ομίλων του Champions League αγωνιζόμενος σε 4 από τα 6 παιχνίδια της ομάδας του καθώς και στον επαναληπτικό προκριματικό. Στα υπόλοιπα δύο των ομίλων βρισκόταν στην ομάδα αλλά παρέμεινε στον πάγκο.

Η δεύτερη παράμετρος που είναι σημαντική να αναγνωρίσουμε είναι το γεγονός ότι και οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε πρωταθλήματα μακριά από την χώρα τους. Στην περίπτωση του Ζουάο τα πράγματα ήταν πιο εύκολα αφού η προσαρμογή ενός βραζιλιάνου στην Πορτογαλία γίνεται σχεδόν άμεσα. Παρόλα αυτά δεν παύει να βρίσκετε μακριά από τη χώρα του και να έχει κάνει το μεγάλο βήμα του να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Από την άλλη, ο Πορτογάλος Γκόμες μετρά ήδη τρεις μετακινήσεις μακριά από την γενέτειρα του Villa Franca (μια πόλη κοντά στην Λισσαβόνα), σε Ισπανία, Ρουμανία και Αγγλία. Η Κύπρος θα αποτελέσει για τον Πορτογάλο τον τέταρτο σταθμό εκτός της χώρας του και την τρίτη καινούρια «πολιτισμική κουλτούρα» στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί.

Η ηλικία και των δύο νέων αποκτημάτων μας σε συνάρτηση με τις μέχρι σήμερα εμπειρίες τους, δημιουργεί την εκτίμηση ότι θα μπορέσουν και να προσαρμοστούν εύκολά, αλλά και να αναγνωρίσουν τις δυσκολίες που προβάλλονται στην προσπάθεια για μια πετυχεμένη ευρωπαϊκή πορεία από τον ΑΠΟΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση, η «Πορτογαλική παροικία» του Αρχαγγέλου αλλά και ο Πάολο Σέρτζιο κάνουν τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για κάποιον Βραζιλιάνο ή Πορτογάλο να εγκατασταθεί και να ενσωματωθεί στον ΑΠΟΕΛ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Φυσικά ο καθρέφτης όλων είναι πάντα το γήπεδο, όπου κάποιος θα μπορεί να προβάλει το πραγματικό ποδοσφαιρικό του πρόσωπο και τα δυνατά αγωνιστικά του προσόντα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!