ΑΠΟΕΛ και ο Αρτυματάς

Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές του κινήσεις προσθέτοντας στο δυναμικό του ακόμα έναν νεαρό Κύπριο ποδοσφαιριστή. Το σίριαλ Κώστα Αρτυματά που είχε μέχρι σήμερα πρωταγωνίστρια την χρεοκοπημένη Ανόρθωση, είχε αίσιο τέλος για τον παίκτη που παίρνει μεταγραφή στην κορυφαία ομάδα της Κύπρου. Τόσο ο παίκτης όσο και η διοίκηση της Ένωσης έριξαν προ ημερών γέφυρες επικοινωνίας με την ομάδα μας και την κατάλληλη στιγμή ο Ερωτοκρίτου έκανε την κίνηση που έκλεισε το deal. Το ποσό με το οποίο έκλεισε η μεταγραφή ανέρχεται στις 120 χιλιάδες ευρώ και όπως και στην περίπτωση του Σωρηρίου ο Αρτυματάς λόγω ηλικίας δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Α της ΚΟΠ. O παίκτης θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας.

Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο για τους νέους που ήρθαν ή είναι ήδη στην ομάδα είναι το να πάρουν ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής αφού ο πάγκος (στην καλύτερη περίπτωση) θα τους κρατήσει στάσιμους.

Το στόρι του Αρτυματά

Όσοι ασχολούνται θεωρούν τον 20χρονο (15/04/1993) το ανερχόμενο ταλέντο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για ένα μοντέρνο αμυντικό χαφ που η τριετία του στη Νότιγχαμ Φόρεσετ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να βελτιωθεί και να κινήσει το ενδιαφέρον όλων των ομάδων με το που τέλειωσε το πρωτάθλημα.

Ο Αρτυματάς που κατάγεται από το Παραλίμνι ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα και πολύ γρήγορα ξεχώρισε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε ηλικία 16 χρονών να του προταθεί επαγγελματικό συμβόλαιο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην οποία έμεινε μέχρι πέρσι και έφτασε να αγωνίζεται μέχρι τη δεύτερη ομάδα.

Το βάσανο του στρατού έφερε τον Αρτυματά πίσω στην Κύπρο και το Παραλιμνι στο οποίο πέρσι αγωνίστηκε σε 18 αγώνες ( 16 βασικός και 2 αλλαγή) πετυχαίνοντας και 3 τέρματα.

Η ισχυρή σωματική του διάπλαση και το πέρασμα του από την Αγγλία έχουν επηρεάσει το αγωνιστικό του στυλ.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!