Έτοιμος και ο Γιάχιτς

Μπορεί η προσοχή των περισσοτέρων να είναι στραμμένη στον Αίλτον Αλμέιδα και στο αν θα νικήσει την άνιση μάχη με τον χρόνο ενόψει Σκεντερμπέου, αλλά υπάρχει και η περίπτωση του Γιάχιτς ο οποίος κάνει τη δική του προσπάθεια για να τεθεί στη διάθεση του Γιοβάνοβιτς το συντομότερο δυνατό. Ο διεθνής Βόσνιος μεσοαμυντικός ήρθε όπως είναι γνωστό λίγο καθυστερημένα στην ομάδα και μετά που αυτή βρισκόταν στον Ομπερτραουν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Από τότε η προσπάθεια του προπονητικού τιμ επικεντρώθηκε στο να καλύψει ο παίκτης το χαμένο έδαφος και να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Αυτό σήμαινε ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αγωνιστεί σε κανένα από τα τέσσερα φιλικά. Σαν αποτέλεσμα των πιο πάνω ο Γιάχιτς έχει δηλωθεί για τους αγώνες με την Σκεντερμπέου αλλά πρακτικά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του, στον πρώτο τουλάχιστον αγώνα.

Το σημαντικό όμως στοιχείο είναι ότι πλέον ο Γιάχιτς θεωρείται έτοιμος και το μόνο που του λείπει είναι οι αγώνες μέσα από τους οποίους θα μπορέσει να δέσει ακόμα περισσότερο με τους υπόλοιπους αφού οι προπονήσεις δεν είναι αρκούν. Αναγκαστικά αυτό θα γίνει διαμέσου επίσημων αγώνων αφού από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν θα υπάρχει δυνατότητα για φιλικούς αγώνες. Ο Γιάχιτς χαρακτηρίζεται ως πολυθεσίτης αλλά η φυσική του θέση θεωρείται αυτή του αμυντικού χαφ. Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε όταν θα αρχίσει να παίρνει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής σε ποια θέση τον προορίζει ο Γιοβάνοβιτς και αν ο Βόσνιος μπορέσει να απειλήσει κάποιον που σήμερα θεωρείται «βασικός». Ο ΑΠΟΕΛ για πολλούς και διάφορους λόγους αναμένει πάρα πολλά από τις 3 μεταγραφικές προσθήκες αφού μόνον έτσι θα μπορέσουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι από την περσινή χρονιά στις θέσεις όπου εντοπίστηκαν προβλήματα.

Το παίζουν αδιάφοροι οι ΑλβανοίΣτον αέρα βρίσκεται η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα στην Κορυτσά αφού οι Αλβανοί δεν έχουν ξεκαθαρίσει τους οικονομικούς όρους που αξιώνουν έτσι ώστε να δώσουν το ΟΚ για κάλυψη από κυπριακό κανάλι. Η LTV που ενδιαφέρεται για την μετάδοση του αγώνα βρίσκεται στο περίμενε αλλά δεν προτίθεται να δώσει λεφτά που κρίνει ως παράλογα. Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις η οριστική απόφαση μπορεί να παρθεί ακόμα και την ημέρα του αγώνα οπότε θα αγωνιούμε και για αυτό.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!