Ήταν άδικη και η κόκκινη το 2010

Μια νέα ιστοσελίδα αφιερωμένη στον ΑΠΟΕΛ ξεφύτρωσε τις τελευταίες μέρες μόνο που η συγκεκριμένη δεν δημιουργήθηκε από εμάς αλλά από τους πικραμένους αντιαποελίστες που προσπαθούν μανιωδώς να μας συνδέσουν με διαιτητική εύνοια. Η ομολογουμένως έξυπνη ιδέα τους είναι απλή αφού το apoelredcard.com είναι ένα site που καταμετρά πότε δέχτηκε για τελευταία φορά κόκκινη κάρτα ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ! Όπως είναι γνωστό το παράπονο των οπαδών άλλων ομάδων με κύριους εκφραστές αυτούς της Ομόνοιας, είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν δέχεται εύκολα κόκκινες κάρτες. Όπως φαίνεται έχουν περάσει 747 μέρες από την τελευταία φορά που παίκτης μας δέχτηκε κόκκινη κάρτα κάτι που προφανώς οι απανταχού αντιαποελίστες θεωρούν άξιο αναφοράς. Η προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τις πολλές αδυναμίες της ομάδας τους αλλά και η ανάγκη να εξασκήσουν πίεση στους διαιτητές οδήγησε στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ .

Και αυτό γιατί ο ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελείται από παίκτες που χαρακτηρίζονται από ποδοσφαιρική ποιότητα και ωριμότητα όπως επίσης και εξυπνάδα που τους επιτρέπει να κάνουν όλα όσα πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να μην «αναγκάζουν» τους διαιτητές να τους δείχνουν κόκκινες. Ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια αλλά και η ικανότητα παικτών όπως οι Πίντο και Μοράις να υποπίπτουν στα λεγόμενα έξυπνα φαουλ, παίζουν καταλυτικό ρόλο στο να μετρούμε 747 μέρες χωρίς αποβολή.

Ακόμα και παίκτες όμως που θεωρούνταν επιρρεπής σε φαόυλ και κίτρινες όπως οι Χάτζι, Γκριτσάροφ και Γιάχιτς ήταν πάντα προσεκτικοί γεγονός που έπαιζε καταλυτικό ρόλο στο να μην αποβληθούν ποτέ.

Και με αφορμή την υποσημείωση του site ότι ο τελευταίας παίκτης του ΑΠΟΕΛ που αποβλήθηκε ήταν ο Χαραλαμπίδης, θυμηθήκαμε ότι η συγκεκριμένη αποβολή ήταν αυστηρότατη. Η μοναδική αποβολή στην καριέρα του Μπίδη ήρθε όταν στο 85 λεπτό του αγώνα με τον Απόλλωνα ο Σαγκοϊ έπεσε άτσαλα και θεατρινίστικα στο έδαφος βοηθώντας έναν Βούλγαρο διαιτητή που ήρθε για διακοπές περισσότερο στην Κύπρο να δείξει δεύτερη κίτρινη στον παίκτη μας.

Αν επίσης σημαίνει κάτι στους φάχτορες της διαιτησίας και των στατιστικών πρέπει να θυμίσουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ σε 16 αγώνες φέτος στο Champions League δέχτηκε μια αποβολή. Ήταν αυτή του Μαντούκα με στον επαναληπτικό με την Λυών όταν στην παράταση ο Βραζιλιάνος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη (η πρώτη για τον πανηγυρισμό που έβαλε πολλούς μέσα στα ερμάρκα).

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!