Ίσως πρέπει να το χωνέψουμε;

Ο Γιοβάνοβιτς μας προειδοποίησε από την Πέμπτη ότι ναι μεν υπάρχει ο στόχος της βελτίωσης της απόδοσης της ομάδας αλλά ακόμα πιο μεγάλος και σημαντικός είναι αυτός της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Το σερί νικών έφτασε τις έξι και με τη χτεσινή επί της Αελ βρεθήκαμε μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Και όλα αυτά ενώ σε όλους αυτούς τους αγώνες η απόδοση του ΑΠΟΕΛ ήταν στην καλύτερη περίπτωση μέτρια. Ήταν για αυτό εξάλλου που ο προπονητής αλλά και οι διοικούντες μετά από κάθε νίκη τόνιζαν την ανάγκη να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας σε πιο ψηλά επίπεδα. Πριν τον αγώνα διερωτόμασταν αν μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα ένα ντέρμπι έστω και χωρίς καλή απόδοση.

Η απάντηση δόθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Μπορούμε! Ο ΑΠΟΕΛ για ένα ημίχρονο δεν βλεπόταν. Η νευρικότητα και η αδυναμία να λειτουργήσουν σωστά όλες οι γραμμές είχε ως αποτέλεσμα να βλέπουμε την Αελ να στέκει καλύτερα και να είναι η ομάδα που μπορούσε να σκοράρει.

Στο ημίχρονο ο προβληματισμός όλων ήταν πιο μεγάλος από ποτέ και η μόνη ελπίδα ήταν ότι ήμασταν τόσο χάλια στο πρώτο ημίχρονο που τα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα στην επανάληψη.

Πράγματι το γκολ του Αλεξάνδρου πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν κάπως καλύτεροι με τα γκολ και την αποβολή να παίζουν καταλυτικό ρόλο. Η αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας δεν ήταν πολύ διαφορετική από προηγούμενους αγώνες αλλά βρήκε τον τρόπο να κερδίσει.  Διατήρησε επίσης για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι την εστία της ανέπαφη.

Ο κανόνας που λέει ότι η καλή απόδοση φέρνει νίκες ανατράπηκε εδώ και καιρό από τον ΑΠΟΕΛ και όπως φαίνεται θα πρέπει να χωνέψουμε τα νέα δεδομένα. Όταν σε μια σειρά 24 αγώνων η ομάδα παρουσιάζει συγκεκριμένες αδυναμίες και αρετές είναι δύσκολο να διαφοροποιηθούν σε ουσιαστικό βαθμό τα δεδομένα στους τελευταίους 5-6 αγώνες.

Ο ΑΠΟΕΛ θα επιχειρήσει να παραμείνει στην κορυφή μέσα από την ικανότητα και θέληση των παικτών του να κερδίζουν αγώνες και όταν ακόμα όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά. Επιμένουμε όμως ότι ίσως αυτό να μην είναι αρκετό αφού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, κάτι που εντόπισε εκ νέου ο Γιοβάνοβιτς και στις χτεσινές του δηλώσεις.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!