Αλκή Vs ΑΠΟΕΛ 0-4

Αγωνιστική του ΑΠΟΕΛ μπορεί να χαρακτηριστεί η ένατη αφού η ομάδα μας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ισοπαλία των πρωτοπόρων. Το πέρασμα από το Αμμόχωστος ήταν θριαμβευτικό αφού το σκορ μιλά από μόνο του. Η διαφορά πλέον από την Ανόρθωση μειώθηκε στους δυο βαθμούς ενώ πλέον βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση, έχοντας καλύτερο συντελεστή από τους κινέζους.

Το ΑΠΟΕΛ για άλλη μια φορά πέρασε δύσκολες στιγμές αφού σημείωσε ένα γκολ και έδειξε να εφησυχάζετε γεγονός που λίγο έλειψε να μας στοιχίσει. Με τον Μαχλά όμως να εκτελεί αλύπητα αντιδράσαμε σωστά και στο τέλος πετύχαμε μια μεγάλη νίκη.

Με δύο αλλαγές παρουσιάστηκε η ομάδα μας σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα αφού οι Έμερσον και Λουκά έμειναν στον πάγκο με τους Μιχαήλ και Πίντο να παίρνουν θέση στο χώρο του κέντρου. Κατά τα άλλα το ΑΠΟΕΛ παρατάχθηκε με τη γνωστή διάταξη 4-5-1 με τον Μαχλά στην κορυφή της επίθεσης. Στο αρχικό σχήμα ήταν τελικά και ο Φερναντές αφού ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Το ΑΠΟΕΛ από την αρχή του αγώνα μπήκε δυνατά και επιχείρησε να επιβάλει το ρυθμό του και κατάφερνε με σχετική ευκολία να φτάνει στην περιοχή του Βεζέρ. Το ίδιο όμως συνέβαινε και από πλευράς Αλκής αφού ο γρήγορος ρυθμός που έδωσαν οι δυο ομάδες είχε σαν αποτέλεσμα η μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δυο εστίες.

Παρόλα αυτά δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες μπροστά στα δυο καρέ και το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που ευτύχησε να κάνει γκολ την πρώτη του ευκαιρία. Στο 20′ η ομάδα μας κέρδισε φαουλ από πλάγια ο Φερναντές έδωσε έξυπνα στον Μακρίδη και αυτός με τη σειρά του στον Μαχλά, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.

Το γκολ απελευθέρωσε περισσότερο του ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη που άρχισε να γίνονται απειλητικοί και να επιδιώκουν και δεύτερο τέρμα. Σε αυτό βοήθησε και το ότι η Αλκή δεν κλείστηκε στα καρέ της και επιχείρησε με τη σειρά της να βγει μπροστά και να επιδιώξει το γκολ. Τα μακρινά σουτ των παικτών της Αλκής δεν δημιούργησαν προβλήματα στον Μορφή παρά το ότι ο δυνατός αέρας ήταν με το μέρος των γηπεδούχων.

Διάβασε τα νέα του ΑΠΟΕΛ από το κινητό σου με Vodafone live!

Οι δυο πιο αξιόλογες φάσεις για την ομάδα μας ήταν στο 25′ όταν ο Μακρίδης από καλή θέση πλάσαρε έξω ενώ ακόμα πιο μεγάλη ευκαιρία ήταν αυτή στο 42′ όταν ο Μακρίδης έδωσε στο Φερναντές το πλασέ του οποίου ήταν άστοχο η μπάλα κατέληξε στον Μαχλά που έστρωσε στον Πίντο το πλασέ του οποίου ο Βεζέρ έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Αλκή να μπαίνει ακόμα πιο απαιτητικά και στην πρώτα της επίθεση έχασε την πιο κλασσική ευκαιρία του αγώνα όταν ο Κάρλος πλάσαρε και ο Σατσιάς έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ προτού αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος. Το ΑΠΟΕΛ ήταν νωθρό και ασύνδετο και η Αλκή που είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας συνέχισε να πιέζει και να είναι απειλητική. Ο Παναγή στο 51′ έστειλε νέα προειδοποίηση η οποία φαίνεται να λήφθηκε σοβαρά υπόψη από τους ποδοσφαιριστές μας.

Στο 53′ ο Μακρίδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του βρέθηκε σε θέση βολής αλλά του σουτ του ήταν πολύ άστοχο. Έξι λεπτά αργότερα ο Μαχλάς με ένα μοναδικό σε εκτέλεση τέρμα σημείωσε το δεύτερο του τέρμα δίνοντας στο ΑΠΟΕΛ το προβάδισμα που ήθελε και κόβοντας τη φόρα των παικτών της Αλκής.

Το καταιγιστικό δεκάλεπτο είχε συνέχεια αφού επιφύλασσε ακόμα δυο τέρματα ένα στο 66′ και ένα στο 69′ με σκόρερ τους Μακρίδη και Φερναντές αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση ο Φερναντές έβγαλε μόνο του τον Μακρίδη που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει το Βεζέρ. Στο τέταρτο τέρμα σέρβιρε ο Μαχλάς που έδωσε στο Φερναντές τη δυνατότητα να χριστεί σκόρερ.

Με αυτά τα δεδομένα τα τελευταία είκοσι λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα αφού η Αλκή συμβιβάστηκε με την ήττα, ενώ ήταν αναπόφευκτο οι παίκτες μας να μην συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Μετά το τρίτο τέρμα ο Ουζουνίδης πραγματοποίησε δύο ταυτόχρονες αλλαγές βάζοντας τους Έμερσον και Σαπάνη στη θέση των Μιχαήλ και Πίντο αντίστοιχα.

Το μόνο που αξίζει σχολιασμού ήταν η είσοδος στον αγώνα του Ζε Κάρλος ο οποίος μετά από δύο μήνες πήρε χρόνο συμμετοχής. Ο Βραζιλιάνος αντικατέστησε τον Μαχλά και το γεγονός και μόνο ότι αγωνίστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα θεωρείται σημαντικό.

Κίτρινες:
Φλορέα

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Κόντης, Φλορέα, Καψής, Σεγκιρί, Σατσιάς, Μιχαήλ (65′ Έμερσον), Μακρίδης, Πίντο (65′ Σαπάνης), Φερναντές, Μαχλάς (80′ Ζε Κάρλος)

Βαθμολογίες Παικτών

Ο Χρύσης Μιχαήλ αντικαταστάθηκε στο 65′ λόγω κάποιων ενοχλήσεων. Σήμερα θα διαφανεί η σοβαρότητα του τραύματος του.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!