Αλωνεύτης: Το μεγάλο στοίχημα του Ιβάν

Το πολυαναμενόμενο SMS ήρθε και ο Στάθης Αλωνεύτης είναι πλέον ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ. Η μετακίνηση του θα συνεχίσει να συζητείται έντονα στα οπαδικά στέκια με τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας να εγκρίνει την μεταγραφή του παίκτη από την Ομόνοια, ενώ οι χόχοι παρουσιάζονται διχασμένοι αφού ενδόμυχα οι λιγότερο τυφλοί αναγνωρίζουν ότι στον ΑΠΟΕΛ το γέννημα θρέμμα τους θα αναγεννηθεί. Αυτή είναι η πεποίθηση και των οπαδών μας η οποία στηρίζεται στο ότι ο Γιοβάνοβιτς θα καταφέρει να εμπνεύσει και να πάρει από τον 29χρονο μεσοεπιθετικό το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό στοίχημα το οποίο όπως όλα έχει το δικό του ρίσκο και βαθμό δυσκολίας. Ο Αλωνεύτης, του οποίοι οι ικανότητες είναι αδιαμφισβήτητες, βρίσκεται σε πτωτική πορεία την τελευταία διετία. Στο παράρτημα του Ακελ δεν βρήκε τις συνθήκες που ήθελε ενώ κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για τα πάντα. Όπως και στην περίπτωση του Σολάρι στον ΑΠΟΕΛ, το συμβόλαιο μαμούθ που υπόγραψε όταν επέστρεψε για πρώτη φορά στην Ομόνοια δημιούργησε τέτοιες προσδοκίες και πίεση που ο παίκτης κλάταρε.

Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πολύ καλά τα δεδομένα και τις φήμες που κουβαλά μαζί του ο Αλωνεύτης. Το ότι ο συνήθως «αναποφάσιστος» σε θέματα μεταγραφών προπονητής μας ήταν απόλυτος στο συγκεκριμένα θέμα δείχνει τη σιγουριά του..

Στον ΑΠΟΕΛ ο Αλωνεύτης θα είναι ίσος ανάμεσα σε ίσους και αυτό θα το διαπιστώσει από την πρώτη μέρα που θα βρεθεί στα αποδυτήρια. Ο Γιοβάνοβιτς έχει το δικό του τρόπο να περνά τη φιλοσοφία και τις αρχές του στην ομάδα κάτι που απέδειξε κατά καιρούς με διάφορους παίκτες. Είναι φυσικό για τον Αλωνεύτη να χρειαστεί κάποια περίοδο προσαρμογής αλλά όσο γρηγορότερα τα καταφέρει τόσο το καλύτερο θα είναι για όλους μας.

Οι νέοι του συμπαίκτες αποτελούν το καλύτερο σύμμαχο στην προσπάθεια να αφομειωθεί γρήγορα με ένα σύνολο ατόμων που αποτελούν πρότυπα επαγγελματιών και που ξέρουν να βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα ο Αλωνεύτης θα πρέπει να δουλέψει σκληρά τους επόμενους δυο μήνες αφού ο συναγωνισμός με τους Μαντούκα, Τρισκόφσκι, Αλεξάνδρου και Χαραλαμπίδη για μια θέση στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Η ταχύτητα και διεισδυτικότητα του είναι τα στοιχεία που έλειψαν πέρσι από την ομάδα αλλά ο Γιοβάνοβιτς απαιτεί πολύ περισσότερα για να χρίσει κάποιον βασικό.

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε ουσιαστικά το καθήκον του δείχνοντας στον παίκτη πόσο πιστεύει σε αυτόν. Τώρα η μπάλα είναι στα πόδια του Αλωνεύτη!

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!