Ανεξεταστέοι με δική μας ευθύνη

Ο αποκλεισμός και από την Ζούλτε θα αναδείξει πιο έντονα από ποτέ τα στραβά των μέχρι σήμερα αποφάσεων του προπονητή μας ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να κάνει πράξεις τα όσα δηλώνει ο ίδιος και η διοίκηση. Όσο και αν δεν είναι έτοιμοι ακόμα να το παραδεχτούν οι υπεύθυνοι ο αποκλεισμός από την Μάριμπορ και τη Ζούλτε αποτελεί μια παταγώδη αποτυχία για τον ΑΠΟΕΛ. Μείναμε και φέτος ανεξεταστέοι στην Ευρώπη και εναποθέτουνε πλέον τις ελπίδες μας στη θεά τύχη. Ο αποκλεισμός της Φενερμπαξέ αφήνει μέχρι τις 10 το πρωί ένα παράθυρο ελπίδας στην ομάδα μας της τάξης του 3% αφού τόσες είναι οι πιθανότητες μας.

Αυτό όμως δεν μπορεί να επισκιάσει το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν στελεχώθηκε επαρκώς και έγκαιρα προκειμένου να διεκδικήσει με ακόμα μεγαλύτερες αξιώσεις την πρόκριση. Δεν μπορεί επίσης να επισκιάσει τα πολλά και χτυπητά λάθη του προπονητή μας όσον αφορά τις επιλογές του τόσο στον καταρτισμό της εντεκάδας όσο και στις αλλαγές.

Η διαχείριση της ομάδας στον αγώνα με τη Ζούλτε ίσως να ήταν η χειρότερη δυνατή. Πέραν του ότι το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας δείχνει αναχρονιστικό με τα πολλά γεμίσματα από την άμυνα στην αντίπαλη περιοχή, είδαμε και πολλά άλλα περίεργα πράγματα.

Ο Μαντούκα από το πρώτο λεπτό έδειχνε ανήμπορος κάτι που διαπίστωσαν περίπου 20 χιλιάδες οπαδοί μας. Ελέγχονται όσοι αποφάσισαν ότι είναι έτοιμος να παίξει σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα αλλά περισσότερο ελέγχεται ο Σέρτζιο που άφησε τον Βραζιλιάνο και τον ΑΠΟΕΛ να ταλαιπωρείται για 35 λεπτά.

Ανεξήγητη ήταν και η επιλογή του να ρίξει στον αγώνα τον Νεκτάριο για να παίξει μάλλον για πρώτη φορά στην καριέρα του στη θέση του δεξιού χαφ. Λανθασμένη κρίνεται και η επιλογή να ρίξει στη φωτιά τον Σωτήριου και να αλλάξει τη διάταξη σε 4-4-2 αφού με τους παίκτες που κατέληξε να αγωνίζεται η ομάδα, ήταν η Ζούλτε αυτή που πήρε τα ηνία και στο τέλος σκόραρε.

Σε έναν ακόμα αγώνα η ομάδα μας προδόθηκε από την αμυντική λειτουργία η οποία από τα φιλικά παρουσιάζει προβλήματα και ελάχιστη βελτίωση. Επιθετικά ψάχνουμε το γκολ από παίκτες που δεν έχουν ευχέρεια στο σκοραρισμα ενώ η διοίκηση είχε το θράσος να διαρρέει ότι αν μπούμε ομίλους θα φέρει επιθετικό.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει καλές μονάδες και ίσως σύντομα να γίνουμε και πολύ καλή ομάδα. Οι παίκτες και ο προπονητής θα στηριχτούν. Η στήριξη όμως δεν σχετίζεται με το ότι ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με δική του ευθύνη ανεξεταστέος στην Ευρώπη.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!