Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Όλα παρέμειναν αναλλοίωτα όσον αφορά τα βαθμολογικά δεδομένα και όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου για να ανακηρυχτεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια η ομόνοια. Το ΑΠΟΕΛ κατά πολλούς έκανε το καθήκον του εναντίον της Ανόρθωσης ενώ για μια εξίσου σημαντική μερίδα κόσμου έκανε δώρο στον αιώνιο μας αντίπαλο το εικοστό της πρωτάθλημα. Αναπόφευκτα η εσωστρέφεια και οι αντιπαραθέσεις εντός ΑΠΟΕΛ θα βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη και είναι για αυτό που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για να μην τα τινάξουμε όλα στον αέρα.

Οι απόψεις όλων πρέπει να γίνουν σεβαστές γιατί μέχρι σε ένα βαθμό όλοι έχουν δίκαιο. Κανείς δεν ανέμενε από τον Χιώτη και τους υπόλοιπους να χαριστούν σε μια Ανόρθωση που έδειξε ανίκανη να μας κερδίσει πάρα τα χίλια δυο προβλήματα. Από την άλλη είναι φανερό ότι σχεδόν τα πάντα πλέον στο κυπριακό ποδόσφαιρο κρίνονται στο παρασκήνιο. Εκεί όπου ο Φοίβος Ερωτοκρίτου και οι συνεργάτες του απέτυχαν παταγωδώς.

Διάβασε τις ειδήσεις πρώτα από το κινητό σου με

Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας δε θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα το παράρτημα του ΑΚΕΛ και κάποιοι προκειμένου να το αποτρέψουν έριξαν αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Αντώνης Παπαδόπουλος. Η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού που μας διακρίνει ισχύει και για αυτούς αφού στο τέλος δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό που ήθελαν.

Το αγωνιστικό κομμάτι…
Για όσους ενδιαφέρονται υπήρξε και το αγωνιστικό μέρος όπου το ΑΠΟΕΛ νίκησε απουσίες και κούραση και πήρε επάξια το βαθμό της ισοπαλίας. Το γρήγορο γκολ του Κοσόφσκι έκανε εύκολα τα πράγματα αφού οι παίκτες χωρίς ιδιαίτερο άγχος μπόρεσαν να ελέγξουν τον αγώνα.

Χωρίς εκπλήξεις μπορεί να θεωρηθεί το αρχικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος από τη στιγμή που ο Πίντο δήλωσε έτοιμος τον συμπεριέλαβε στο αρχικό σχήμα, το οποίο είχε τον Ζεβλάκοφ στην κορυφή της επίθεσης και λίγο πιο πίσω του τον Παουλίστα. Στην άμυνα ο Χάτζι προτιμήθηκε στο αριστερό άκρο, ενώ ο Μπρούερς ήταν δίπλα από τον Κόντη.

Το γκολ από τα αποδυτήρια του Κοσόφσκι μόλις στο δεύτερο λεπτό ήταν αυτό που έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Στο λεπτό αυτό και αφού προηγουμένως η Ανόρθωση έφτασε κοντά στο γκολ, ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Αλεξάνδρου και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Το απρόσμενο για όλους τέρμα βραχυκύκλωσε τους γηπεδούχους που ενώ ήταν αυτοί που ήθελαν περισσότερο τη νίκη δεν μπορούσαν να μας απειλήσουν. Και αυτό γιατί το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ελέγξει την μάχη του κέντρου ενώ έκλεισε και τους διαδρόμους προς την εστία του Χιώτη.

Παρόλο που ο Παουλίστα δεν κατάφερε να παίξει το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα σε κέντρο και επίθεση, οι επιστροφές του Ζεβλάκοφ βοηθούσαν να κρατούμε μπάλα, ενώ ανέλπιστα κινητικός ήταν και ο Κοσόφσκι.

Παρόλα αυτά ένα λάθος της αμυντικής γραμμής στο 41′ έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φέρουν τον αγώνα, όταν ο Καφού έκανε ότι ήθελε τον Μπρούερς και με πλασέ πρόλαβε τους Κόντη και Χιώτη. Το 1-1 δημιούργησε νέα δεδομένα ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου αφού επέτρεψε στους γηπεδούχους να δουν φως στην άκρη του τούνελ.

Παρά το γκολ η ομάδα μας δεν έδειξε να επηρεάζεται αφού και στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να πατά καλά και να καταφέρνει να κρατά τους αντιπάλους μακριά από την εστία του Χιώτη. Η ηρεμία στο παιχνίδι και οι πολλές πάσες επέτρεψαν στην ομάδα μας να ελέγξει τον αγώνα ενώ στο 64′ μετά από λάθος του Νάγκι λίγο έλειψε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ.

Η πρώτη αλλαγή από πλευράς Γιοβάνοβιτς έγινε στο 65′ με τον Σολωμού να αντικαθιστά τον Ζεβλάκοφ. Αυτό έφερε τις απαραίτητες εσωτερικές αλλαγές με τους Νεκτάριο και Παουλίστα να προωθούνται και τον Κοσόφσκι να μεταφέρεται στην αριστερή πτέρυγα.

Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας επιβεβαιώθκαν οι φήμες για τις οποίες γράψαμε και πριν τον αγώνα που ήθελαν μερίδα οπαδών μας να επιδιώκει τη διακοπή του αγώνα. Η Ανόρθωση δεν μπορούσε με τίποτα να απειλήσει, το παιχνίδι στο Τσίρειο ήταν στο 0-0 και οι παίκτες μας υπερέβαλλαν εαυτό για να κρατήσουν το σκορ ή και να πετύχουν ένα τέρμα.

Μοιραία υπήρξαν και αντιπαραθέσεις πάνω στην κερκίδα μας με αυτούς που ήθελαν να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας και να μην ευνοηθεί η Ανόρθωση κάτι που έγινε αφού ούτε στα λεπτά των καθυστερήσεων μπόρεσε να αλλάξει κάτι.

Κίτρινες: Χάτζι, Ζεβλάκοφ

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χάτζι, Μπρούερς, Κόντης, Μιχαήλ, Πίντο, Κοσόφσκι, Αλεξάνδρου (85 Παπαθανασίου) , Παουλίστα (85′ Μπρέσκα), Ζεβλάκοφ (65′ Σολωμού)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!