ΑΠΟΕΛ Vs Αεπ 5-1

Τη νίκη που τόσο θέλαμε για να βάλουμε τέλος στο στραβό ξεκίνημα του 2011 πετύχαμε σήμερα. Νίκη που ήρθε πιο εύκολα από ότι θα ανέμεναν κάποιοι σαν αποτέλεσμα της καλής απόδοσης του πρώτου ημιχρόνου. Στο διάστημα αυτό το ΑΠΟΕΛ ήταν αποτελεσματικό και με τέσσερα τέρματα κατάφερε να κάνει το δεύτερο ημίχρονο καλή προπόνηση. Το γκολ από τα αποδυτήρια βοήθησε πολύ όπως επίσης και το ότι ήρθε και το δεύτερο αμέσως μετά την απρόσμενη ισοφάριση της Αεπ. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τους δυο προηγούμενους αγώνες και έστειλε μηνύματα ενόψει της ακόμα πιο δύσκολης συνέχειας. Μια μεγάλη έκπληξη επιφύλαξε ο Γιοβάνοβιτς όσον αφορά την εντεκάδα με τον Μπρούερς να παίρνει θέση βασικού για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Η νέα αμυντική γραμμή είχε επίσης στο δεξί άκρο τον Σολωμού και στο αριστερό τον Ηλία. Το ανακάτεμα στη μεσαία γραμμή έφερε τον Μαντούκα δίπλα από τον Μοραις ενώ ο Πίντο έμεινε στον πάγκο. Η διάταξη 4-5-1 είχε τον Σολάρι στην κορυφή και σε ρόλο οργανωτή τον Μαρσίνιο, με τους Χαραλαμπίδη και Τρισκόφσκι να παίρνουν θέση στα άκρα της επίθεσης.

Το ξεκίνημα δεν μπορούσε να ήταν καλύτερο για την ομάδα μας αφού στη πρώτη μας επιθετική προσπάθεια ήρθε το γκολ από το σημείο του πέναλτι. Προηγήθηκε απόκρουση αμυντικού με χέρι και ο Μαντούκα που ανάλαβε την εκτέλεση έκανε το 1-0. Έχοντας το υπέρ μας σκορ μπορούσαμε να παίξουμε πιο άνετα αλλά η Πάφος από μια στημένη φάση έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Χιώτη.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που κρατούσε την μπάλα και έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα αλλά μια αργή επιστροφή και ένα λάθος στο χώρο του κέντρου ήταν αρκετό για να φέρει στο 27’ την ισοφάριση με τον Ιβάνοφ να σκοράρει με κεφαλιά. Η απρόσμενη εξέλιξη διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα αφού στην επόμενη φάση πετύχαμε ένα τυχερό γκολ, το οποίο όμως έθεσε τις βάσεις για την ολοκληρωτική επικράτηση. Η τύχη μας χαμογέλασε γιατί το σουτ του Μαρσίνιο άλλαξε δυο φορές πορεία με τον Ντέκι να χρεώνεται το αυτογκόλ.

Το δεύτερο γκολ έπαιξε καταλυτικό ρόλο αφού αποκατέστησε τις ισορροπίες και όταν στο 36’ ήρθε το τρίτο γκολ ο αγώνας είχε αρχίσει να παίρνει την τελική του μορφή. Πρωταγωνιστής ήταν ο Τρισκόφσκι που με προσωπική ενέργεια από αριστερά έδωσε πάσα στον Μαντούκα του οποίου το πλασέ απέκρουσε ο τερματοφύλακας αλλά σε δεύτερο χρόνο ο Σολάρι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το σκορ άρχισε να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για σαράντα λεπτά αγώνα όταν στο λεπτό αυτό όταν ο Γκριτσάροφ βρέθηκε μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής της Αεπ και με πάσα έβγαλε μόνο του τον Μαρσίνιο. Ο Βραζιλιάνος πέρασε και τον τερματοφύλακα και με πλασέ έκανε το 4-1.

Το υπέρ μας σκορ έκανε το δεύτερο ημίχρονο τυπική διαδικασία έστω και αν στα πρώτα του λεπτά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την μπάλα χωρίς να μπορούν όμως να γίνουν απειλητικοί. Ο κόσμος στις κερκίδες άρχισε να σκέφτεται και να τραγουδά για τους αγώνες που έρχονται ενώ ο Γιοβάνοβιτς μετά το εξηκοστό λεπτό άρχισε τις αλλαγές.

Αρχικά ο Σατσιάς αντικατέστησε τον Μαρσίνιο που αποχώρησε για προληπτικούς λόγους ενώ στο 67’ ο Αλμέιδα πέρασε στη θέση του Σολάρι. Στα θετικά συγκαταλέγεται και το ότι ο Κόντης επανήλθε στο μετά από καιρό στην εντεκάδα στο 78’ στη θέση του Μοράις. Οι μαζεμένες αλλαγές έφεραν και τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις με τον Μπρούερς να προωθείται στο κέντρο δίπλα από τον Σατσιά.

Στα τελευταία λεπτά ο Χιώτης έκανε μια καλή απόκρουση που διατήρησε το υπέρ μας σκορ ενώ στις καθυστερήσεις ο Τρισκόφσκι διαμόρφωσε το τελικό 5-1. Αξίζει να σημειώσουμε ότι προηγήθηκε μαγική πάσα του Αλμέιδα στον Μαντούκα.

Κίτρινες: Ηλία

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Σολωμού, Ηλία, Γκριτσάροφ, Μπρούερς, Μοράις (78’ Κόντης), Μαντούκα, Χαραλαμπίδης, Τρισκόφσκι, Μαρσίνιο (62’ Σατσιάς), Σολάρι (67΄Αλμέιδα)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!