ΑΠΟΕΛ Vs Αλκή 3-0

Μόνο το σκορ φανερώνει άνετη επικράτηση αφού όσοι βρέθηκαν στο ΓΣΠ μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η νίκη μας επί της Αλκής ήρθε πολύ πιο δύσκολα. Τα δυο γκολ με απευθείας φάουλ στα τελευταία λεπτά διαμόρφωσαν το τελικό σκορ ενώ μέχρι τότε η ομάδα μας έδειχνε ιδιαίτερα ευάλωτη. Το ζητούμενο όμως ήταν η νίκη και από τη στιγμή που ήρθε έστω και με αυτόν τον τρόπο όλοι έφυγαν από το γήπεδο ευχαριστημένοι. Η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων αλλά και οι απουσίες φάνηκαν να επηρεάζουν την ομάδα μας, η οποία όμως κατάφερε να πάρει τους βαθμούς.

Η προσοχή όλων στρέφεται στο σημερινό αγώνα στο Παπαδόπουλος αναμένονταν απώλειες ενός εκ των δυο ή και των δυο ομάδων.

Με τις αναμενόμενες αλλαγές παρατάχθηκε η ομάδα μας αφού οι Χαραλαμπίδης, Μοραίς και Πίντο ήταν στο αρχικό σχήμα. Ο Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε τακτική αφού η ομάδα μας προτίμησε και αυτή τη φορά το 4-4-2 με τους Μαχλά και Ζε Κάρλος στην επίθεση.

>

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε όπως θα ανέμεναν οι περισσότεροι αφού η Αλκή ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά καταφέρνοντας να επιβάλει το ρυθμό της, ξαφνιάζοντας τους ποδοσφαιριστές μας. Εξασκώντας πολύ πίεση με το που η μεσοαμυντική μας γραμμή έπαιρνε την μπάλα η Αλκή μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό αλλά και να δημιουργήσει την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία.

Το ΑΠΟΕΛ παρόλο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά στις συνθήκες του αγώνα ευτύχησε στην πρώτη του επίθεση να σκοράρει. Στο 15′ ο Χαραλαμπίδης με κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Μαχλά του οποίου το πλασέ ήταν εύστοχο και το 1-0 ήταν γεγονός. Όπως φάνηκε από τον τηλεοπτικό φακό ο Έλληνας επιθετικός ήταν ελαφρώς πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό.

Το γκολ έδωσε στην ομάδα μας το προβάδισμα που ήθελε και το ότι ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που ο αντίπαλος στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο βοήθησε έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η Αλκή με την πάροδο του χρόνου ξεπέρασε την απρόσμενη για αυτήν εξέλιξη και πριν την ανάπαυλα δημιούργησε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Ο Ντα Σίλβα στο 25′ μόνος και σε πολύ καλή θέση πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε έξω ενώ στο 37′ ο Δράκος βρέθηκε μόνος στην περιοχή αλλά ο Νικολόσκι απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του.

Στο διάστημα η ομάδα μας ήταν νωθρή και δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά αφού ο Πίντο περιορίστηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα και ο Χαραλαμπίδης ήταν καλά κλεισμένος. Το πιο ανυσηχητικό στοιχείο όμως ήταν η ευκολία με την οποία η Αλκή δημιουργούσε καταστάσεις στην εστία μας.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα άλλαξε αφού το ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ πιο δυνατά και αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να κόψει την όρεξη των φιλοξενούμενων. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας η ομάδα μας κατάφερε να κλείσει την Αλκή στα καρέ της, ενώ η πίεση έφερε και τη δημιουργία ευκαιριών. Μέσε σε έξι λεπτά (51′-57′) η ομάδα μας έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Μπρόερς και Φλορέα των οποίων οι προωθήσεις ήταν αποτελεσματικές.

Αυτό αναπόφευκτα άνοιξε τους διαδρόμους προς την εστία του Νικολόσκι με αποτέλεσμα η Αλκή να δημιουργεί τις δικές της ευκαιρίες. Στο 64′ ο Παναγή βρέθηκε μόνος σε θέση βολής αλλά το καθυστερημένο πλασε του πέρασε έξω. Λίγα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα ευκαιρία.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέποντας την ομάδα να μην έχει την απαιτούμενη συνέχεια στην απόδοση της έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο αποσύροντας στο 65′ τον Μαχλά και βάζοντας στη θέση του τον Τσόροβιτς. Η εικόνα δεν άλλαξε σε ουσιαστικό βαθμό, γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή να περάσει στον αγώνα τον Λουκά στη θέση του αρνητικού Πίντο.

Η λύση και το τέλος στο άγχος ήρθε από δυο στημένες φάσεις όταν απευθείας χτυπήματα φάουλ των Μπρόερς και Σατσιά στο 85′ και 90′ αντίστοιχα κατέληξαν στα δίχτυα του Χρυσοστόμου. Το 3-0 ήταν γεγονός έστω και αν διαμορφώθηκε κάπως ανέλπιστα..

Από την ομάδα μας διακρίθηκαν οι Μπρόερς, Φλορέα, Χαραλαμπίδης και Σατσιάς. Άξιο αναφορά είναι επίσης ότι ο Μαχλάς σκόραρε για τελευταία φορά πριν τη χτεσινή στον αγώνα του πρώτου γύρου εναντίον της Αλκής.

Κίτρινες: Μιχαήλ,

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Κόντης, Φλορέα, Μπρόερς, Μοραις, Μιχαήλ, Σατσιάς, Πίντο (77′ Λουκά), Χαραλαμπίδης, Ζε Κάρλος, Μαχλάς (65′ Τσόροβιτς-82′ Μιροσάβλιεβιτς)

– Ο Τσόροβιτς που πέρασε σαν αλλαγή έγινε με τη σειρά του αναγκαστική αλλαγή όταν ένιωσε έντονους πόνους στο γόνατο. Η κατάσταση του θα εκτιμηθεί σήμερα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!