ΑΠΟΕΛ Vs Εθνικός 2-1

Δύσκολη, αγχωτική και σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η ομάδα μας στα πλαίσια της δέκατης αγωνιστικής επί της Άχνας. Η νίκη φέρνει το ΑΠΟΕΛ μόνο πλέον στη δεύτερη θέση ενώ διατηρήθηκε η διαφορά των δυο βαθμών από την Ανόρθωση που κέρδισε την ΑΕΛ. Το ΑΠΟΕΛ σε αντίθεση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος ήταν μέτριο και σε κανένα διάστημα του αγώνα δεν μπόρεσε να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η καλή παρουσία της Άχνας που αμύνθηκε σωστά ενώ και επιθετικά δεν ήταν άσχημη.

Η αποτελεσματικότητα στις στατικές φάσεις από τις οποίες προήλθαν τα δυο γκολ αλλά και ο παράγοντας τύχη ήταν το απόγευμα της Κυριακής με την ομάδα γεγονός που επέτρεψε να αντιδράσουμε ακόμα και όταν η Άχνα ισοφάρισε στις αρχές του δευτέρου η ημιχρόνου.

Με μια μίνι έκπληξη επέλεξε να παρατάξει την ομάδα ο Ουζουνίδης αφού κράτησε στον πάγκο τον Μαρίνο Σατσία θέλοντας να τον ξεκουράσει. Σαν αποτέλεσμα οι Μιχαήλ και Έμερσον ήταν οι δυο παίκτες που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, έχοντας πιο μπροστά τον Φερναντές. Στο αρχικό σχήμα ήταν και ο Καψής αφού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα μας αφού το πρέσιγκ των παικτών της Άχνας εγκλώβισε τους δικούς μας σε ένα προβλεπτό τρόπο ανάπτυξης. Παρόλα αυτά οι παίκτες μας ευτύχησαν στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ να σκοράρουν γεγονός που άλλαξε τα δεδομένα. Αυτό έγινε στο 15 όταν μετά από κόρνερ του Φερναντές ο Κόντης με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Το γκολ έφερε την απαραίτητη ηρεμία στους παίκτες μας αλλά εξακολούθησε να υπάρχει δυσκολία στη δημιουργία ευκαιριών. Η Άχνα έδειξε να ξεπερνά το απρόσμενο γκολ αλλά δεν έγινε ιδιαίτερα επιθετική γεγονός που δυσκόλευε τις προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ.

Με την ομάδα μας να μην στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα ήταν αναπόφευκτο να δώσουμε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να οργανωθούν και να γίνουν απαιτητικοί. Στο 37 ο Μορφής απέκρουσε σωτήρια σουτ, ενώ λίγο πιο πριν κεφαλιά επιθετικού της Άχνας πέρασε μόλις έξω.

Διάβασε τα νέα του ΑΠΟΕΛ από το κινητό σου με Vodafone live!

Η αντίδραση του ΑΠΟΕΛ ήταν σπασμωδική και στηριζόταν στις ατομικές προσπάθειες των Μακρίδη και Φερναντές. Ένα σουτ του Μακρίδη ήταν η πιο αξιόλογη φάση για την ομάδα μας, η οποία δεν έπεισε με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου.

Με μια αλλαγή άρχισε το δεύτερο ημίχρονο αφού ο Ζε Κάρλος αντικατέστησε τον Μαχλά. Η εικόνα της ομάδας μας δεν άλλαξε αφού δεν υπήρχε σωστή οργάνωση, ταχύτητα, αυτοσυγκέντρωση και πάθος.

Στο 58 η Άχνα τιμώρησε την προκλητική αδιαφορία των παικτών μας αφού ισοφάρισε μετά από πλασε του Γεωργιάδη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι προηγήθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μορφής έδιωξε σουτ σε κόρνερ. Βλέποντας την ομάδα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ο προπονητής μας έριξε στον αγώνα τον Λουκά στη θέση του Πίντο που δεν μπόρεσε να βοηθήσει αλλά και πάλι τα δεδομένα δεν άλλαξαν.

Η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στο Ζε Κάρλος, ο Φερναντές δεν βρισκόταν σε καλή μέρα, ο Έμερσον δε βοήθησε καθόλου ενώ ο Μακρίδης έμεινε από δυνάμεις. Παρόλα αυτά μια στατική φάση ήταν αρκετή για να έρθει το πολυπόθητο δεύτερο γκολ. Στο 68′ και μετά από επανάληψη εκτέλεσης φάουλ ο Μιχαήλ καλά τοποθετημένος στην μικρή περιοχή νίκησε τους πάντες και με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Το γκολ λύτρωσε τους πάντες που άρχισαν να αγχώνονται έστω και αν τα εναπομείναντα λεπτά είχαν το δικό τους σασπένς. Και αυτό γιατί σε κάποια διαστήματα η ομάδα μας αμυνόταν και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν για το γκολ της ισοφάρισης. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αφού στο τέλος και με την προσθήκη του ξεκούραστου Σατσιά το ΑΠΟΕΛ είχε καθαρό μυαλό και κράτησε το υπέρ του σκορ.

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Φλορέα, Κόντης, Σεγκιρί, Καψής, Μιχαήλ, Έμερσον, Μακρίδης (81′ Σατσιάς), Φερνανές, Πίντο (63 Λουκά), Μαχλάς (46 Ζε Κάρλος)

Βαθμολογίες Παικτών

Λίγα τα εισιτήρια
Μπορεί ο κόσμος να έδειχνε πολύ περισσότερος αλλά η επίσημη καταμέτρηση του σταδίου έδειξε 6931 εισιτήρια.

Καψής
Μέχρι και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα η συμμετοχή του Καψή φαινόταν αμφίβολη και για αυτό στην προθέρμανση συμμετείχε και ο Δασκαλάκης.

70 χώρα στο ΑΠΟΕΛ-ΠΑΝΤΟΥ
Ποιας χώρας είναι η πιο κάτω σημαία; Η απάντηση στο ΑΠΟΕΛ-ΠΑΝΤΟΥ

Γνωρίστε από κοντά
τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ
στο κατάστημα της ΜΤΝ

Η ΜΤΝ σε προσκαλεί σ’ ένα ολοκίτρινο Live Link με τον Super FM και την ομάδα του ΑΠΟΕΛ την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, στο κατάστημά της, στη Λεωφόρο Κέννεντι στη Λευκωσία.

Από τις έξι και μέχρι τις οκτώ θα έχεις τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά όλους τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ, να πάρεις αυτόγραφα, φωτογραφίες και πλούσια δώρα από την Μ TN !

Σε περιμένουμε όλους για δύο ώρες γεμάτες μουσική, ποδόσφαιρο και πολλά δώρα!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!