ΑΠΟΕΛ Vs Ερμής 3-0

Το ΑΠΟΕΛ έκανε το καθήκον του και παίζοντας καλά και σοβαρά φιλοδώρησε τον Ερμή με τρία γκολ. Η πρόκριση στην ημιτελική φάση επιτεύχθηκε και θα περιμένουμε πλέον την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθουμε τον επόμενο μας αντίπαλο. Ο αγώνας αποτέλεσε ουσιαστικά μια πολύ καλή προπόνηση ενόψει Play offs καθώς δόθηκε χρόνος συμμετοχής και σε παίκτες που τον έχουν ανάγκη. Παράλληλα η αγωνιστική πειθαρχία των παικτών μας στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα στους αντιπάλους μας και όχι μόνο.

Όπως αναμενόταν οι αλλαγές το αρχικό σχήμα ήταν προσεγμένες και συγκεκριμένες έτσι ώστε να μη χαλάσει η καλή λειτουργία της ομάδας. Με αυτά τα δεδομένα ο Σεγκιρί επανήλθε στο αρχικό σχήμα αλλά δίπλα του ήταν ο Μπρούσερ, ενώ Ηλία και Φλορέα κάλυψαν τα δυο άκρα. Ο Μαρίνος Σατσιάς ήταν το άλλο νέο πρόσωπο στο κέντρο ενώ ο Μιροσάβλιεβιτς ήταν μαζί με τον Ονουάτσι οι δυο της επιθετικής γραμμής.

Η ομάδα μας μπήκε σοβαρά και αποφασισμένα στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να κόψει την οποιαδήποτε όρεξη του Ερμή. Εύκολα και άμεσα κερδίσαμε την μάχη του κέντρου με αποτέλεσμα να έχουμε πλήρη έλεγχο του αγώνα και κατοχή της μπάλας. Παρόλο που η ομάδα λειτουργούσε σωστά και με ωραίες εναλλαγές έφτανε έξω από την περιοχή του αντιπάλου δυσκολευόταν να δημιουργήσει την ευκαιρία που θα έφερνε το γκολ.

Τα πράγματα πήραν τη φυσιολογική τροπή όταν στο 34′ η ομάδα άνοιξε το σκορ με τον Μιροσάβλιεβιτς ο οποίος με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Φλορέα. Το γκολ έφερε μαζεμένες δυο μεγάλες ευκαιρίες αλλά το σουτ του Φλορέα και το πλασέ του Κοσόφσκι δεν βρήκαν στόχο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια αλλαγή αφού ο Αλεξάνδρου πήρε τη θέση του Κοσόφσκι ο οποίος αντικαταστάθηκε για προληπτικούς περισσότερο λόγους και μετά από 1-2 κλοτσιές που δέχτηκε.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη αφού η ομάδα μας συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να πιέζει επιδιώκοντας το δεύτερο γκολ που θα τέλειωνε τον αγώνα. Οι ευκαιρίες ήρθαν και πάλι μαζεμένες αφού μέσα σε ένα δίλεπτο δημιουργήθηκαν και χάθηκαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Χαραλαμπίδη (δοκάρι) και τον Ονουάτσι. Ο Ερμής συνέχισε να αμύνεται μαζικά αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο όταν στο 64′ ο Νιγηριανός δεν αστόχησε και με ωραίο ευθύβολο σουτ έκανε το 2-0. Στο επόμενο λεπτό ο Ονουάτσι αντικαταστάθηκε και αυτός προληπτικά αφού ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και στη θέση του πέρασε ο Ζεβλάκοφ.

Έχοντας το υπέρ τους 2-0 οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έριξαν το ρυθμό τους, δείχνοντας να είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Η τελευταία αλλαγή λίγο πριν το τέλος είχε σαν στόχο να δώσει ανάσες στον Μπίδη ο οποίος αντικαταστάθηκε και στη θέση του πέρασε ο Κυριάκου. ΄

Το σκορ μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά η ομάδας μας ήταν άτυχη στη τελική προσπάθεια αφού σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες με πιο τρανταχτή περίπτωση το δοκάρι του Πίντο. Τελικά στο 82 απονεμήθηκε δικαιοσύνη όταν ο Πίντο με ωραία κίνηση και ακόμα πιο καλό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης κάνοντας το 3-0

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Ηλία, Φλορέα, Σεγκιρί, Μπρούσερ, Σατσιάς, Πίντο, Χαραλαμπίδης (74′ Κυριάκου), Κοσόφσκι (46′ Αλεξάνδρου), Ονουάτσι (66′ Ζεβλάκοφ), Μιροσάβλιεβιτς

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!