ΑΠΟΕΛ Vs Μάριμπορ 1-1

Οχι μονο δεν ήρθε η καθαρή νίκη που θέλαμε προκειμένου να θέσουμε βάσεις πρόκρισης αλλά μείνανε στο κακό 1-1 που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην Μαριμπορ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οσο πιο γρήγορα την αποδεχτούμε τοσο πιο καλα θα προετοιμαστούμε για την ακόμα πιο δύσκολη ρεβάνς. Ο διαιτητής μας στέρησε τις πιθανότητες μιας στενής νίκης αρνούμενος πεντακάθαρο πέναλτι στις καθυστερήσεις ενώ και σε κάποιες άλλες φάσεις ηταν εριστικός. Η ουσία είναι οτι ο ΑΠΟΕΛ είχε καλή απόδοση μονο στο πρώτο ημίχρονο και αυτό δεν ηταν αρκετό για να ερθει το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ούτε η εξαιρετική παρουσία και η γκολάρα του Γκονσάλβες μπόρεσαν να θέσουν βάσεις πρόκρισης αφού στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα υστέρησε και θύμισε έντονα τους φιλικούς αγωνές.

Το πλάνο του Σέρτζιο

Αιφνιδίασε τους πάντες ο Σερτζιο αφού ενάντια στις προβλέψεις παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-4-2, με τον Μαντούκα να παιρνει θεση δίπλα από τον Γκονσαλβες στη επίθεση. Εκπληξη κρίθηκε και η επιλογή του Αλεξάνδρου αντί του Αλωνευτη στο αριστερο άκρο της μεσαίας γραμμής ενώ οι υπόλοιπες επιλογές μπορούν να κριθούν ως αναμενόμενες.

Ο Χαραλαμπιδης ηταν στο δεξί άκρο ενώ στον άξονα πήραν θέση οι Μοραις και Γκόμες. Στην άμυνα ο προπονητής μας εμπιστεύτηκε τον Ντα Σίλβα στο αριστερο άκρο ενώ οι Σέρτζιο, Ολιβειρα και Αμορίν συμπλήρωσαν την τετράδα.

Ο αγώνας

Από το πρώτο λεπτο έγινε ξεκάθαρο οτι η ομάδα μας θα είχε το πάνω χέρι αφου ξεκίνησε πολυ δυνατα καταφέρνοντας να επιβάλει το ρυθμο της και μα περιορίσει τους Σλοβενους στο να αμυνονται. Μπορει στο 6 ο Ταβαρες να έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία αλλά σε όλο το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου η Μαριμπορ δεν απείλησε.

Η πρώτη καλη ευκαιρία για την ομάδα μας ήρθε στο 12 όταν ο Χαραλαμπιδης με σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα να διώξει δύσκολο σε κόρνερ. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας κυρίως από τα άκρα επέτρεπε στους παίκτες μας να έχουν καλό ρυθμό και με τον Γκονσαλβες να είναι ιδιαίτερα κινητικός γυροφερναμε έξω απο τα καρέ τους.

Στο 20 ήρθε το γκολ με τον Γκονσαλβες μα τρελαίνει τον κοσμο αφού με άψογο σταμάτημα και γυριστο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-0 ηταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη αφού ήρθε σε ένα σημείο που δόθηκε η εντύπωση οτι η Μαριμπορ κατάφερε να ανταπεξέλθει της πίεσης και υπεροχής μας.

Το γκολ δεν βοήθησε στη συνέχεια αφού παρά την εδαφική υπεροχή δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για το γκολ, γεγονός που επέτρεψε στους Σλοβένους να ξεπεράσουν εύκολα το σοκ του γκολ.

Το ημίχρονο έκλεισε με μια καλή φάση στο 42 όταν μετα απο κορνερ η κεφαλια του Ολιβειρα πέρασε έξω.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε ριζικά αφου η Μαριμπορ ηταν αυτή που μπήκε από την αρχή πιο δυνατά καταφέρνοντας να κυριαρχήσει. Βασικά οι ρόλοι αντιστράφηκαν και παρά το ότι δεν απείλησαν κατάφεραν να φτάσουν στο 1-1. Στο 60 μετά πό λάθος του Γκόμες στο χώρο του κέντρου, η άμνα μας βρέθηκε εκτεθειμένη και ο Ταβάρες με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το γκολ κλόνισε τους παίκτες μας που είδαν να χάνουν το πλεονέκτημα γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολη και τη συνέχεια. Ο Σέρτζιο στο 73 έκανε δυο αλλαγές σε μια προσπάθεια του να δώσει ακόμα πιο μεγάλη ώθηση στην ομάδα. Οι Μπουντιμίρ και Αλωνεύτης αντικατέστησαν τους Χαραλαμπίδης και Αλωνεύτη.

Στα τελευταία λεπτά έγινε η τελική προσπάθεια για το γκολ αλλά ο διαιτητής πήρε ρόλο πρωταγωνιστή αρχικά κιτρινίζοντας τον Γκονσάλβες για δήθεν θέατρο και στις καθυστερήσεις αρνούμενος πέναλτι μετά από καθαρή παράβαση πάνω στον Μπουντιμίρ.

Μοιραία έπεσαν από τη δυτική κάποια αντικείμενα ενώ το τελικό σφύριγμα βρήκε τους πάντες να φεύγουν απογοητευμένοι από το γήπεδο.

Κίτρινες: Ολιβειρα, Μαντούλα, Γκονσάβες, Μπούντιμιρ

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν, Ντα Σίλβα (85΄ Μπενασούρ), Μοράις, Γκόμες, Χαραλαμπίδης (73΄ Μπούντιμιρ), Μαντούκα, Αλεξάνδρου (73΄ Αλωνεύτης), Γκονσάλβες

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!