Αρκούν οι απουσίες της Ανόρθωσης;

Με το που δέχτηκε την κόκκινη κάρτα ο Λαβόρδε στον αγώνα με τον Άρη αρκετοί στον ΑΠΟΕΛ έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση αφού ο καλύτερος παίκτης της Ανόρθωσης θα απουσίαζε στον μεταξύ μας αγώνα. Στη συνέχεια ήρθαν οι κίτρινες κάρτες των Λαμπάν, Οκκά και Ρέζεκ στον αγώνα με την Αελ. Κίτρινες απόλυτα δικαιολογημένες αλλά τις οποίες το διαστροφικό και κομπλεξικό μυαλό κάποιων τις ερμήνευσε ως μέρος του παρασκηνίου που ελέγχει η ομάδα μας. Πέραν των πιο πάνω απουσιών υπάρχουν και κάποιοι τραυματισμοί που αναγκάζουν την ομάδα του πολυλογά Κάκου να παραταχθεί αποδεκατισμένη την Κυριακή. Αρκούν όμως οι απουσίες των καλύτερων ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης για να κερδίσουμε; Υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε και πάλι στην παγίδα του εφησυχασμού;

Όποιος επιχειρήσει να υποβαθμίσει τη σημασία των απουσιών είναι εκτός πραγματικότητας αλλά αυτές από μόνες τους δεν μπορούν να μας δώσουν τη νίκη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα αντιμετωπίσουμε εχθρικό κλίμα στο Παπαδόπουλος. Όποιοι και αν αγωνιστούν θα θέλουν να έχουν βαθμολογικό κέρδος ενώ και από πλευράς διοίκησης βλέπουμε ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν ευνοϊκό για την Ανόρθωση κλίμα και δεδομένα. Για την Ανόρθωση ήττα σημαίνει ότι μένει εκτός σοβαρής διεκδίκησης του πρωταθλήματος και θα προσπαθήσει να την αποτρέψει με κάθε τρόπο.

Τα πάντα όμως εξαρτώνται από την απόδοση του ΑΠΟΕΛ. Η υπερπροσπάθεια στη Λυών άφησε κούραση αλλά μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε και αυτή. Παίκτες όπως οι Μαρσίνιο, Μποαβεντούρα, Αλμέιδα και Μαντούκα δεν έχουν επιφορτιστεί με πολλούς αγώνες τον τελευταίο καιρό και το ζητούμενο για όλους είναι να σταθεροποιήσουν την απόδοση του σε ψηλά επίπεδα.

Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Πίντο και Μοράις που δείχνουν να χρειάζονται ανάσες κάτι που σίγουρα προβληματίζει την τεχνική ηγεσία. Η παρουσία του Σόουζα φαίνεται ότι θα είναι καθοριστική αφού δείχνει ικανός να αντικαταστήσει επάξια έναν εκ των δυο.

Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με τον Κακά ο οποίος αν και δεν είχε μέχρι στιγμής τις συμμετοχές που θα ανέμενε κάποιος έδειξε στον αγώνα με τη Λυών ότι αποτελεί ποιοτική λύση στο κέντρο της άμυνας. Πρόκειται για την άλλη θέση που τυχόν απουσία των βασικών δημιουργεί άγχος σε μερίδα οπαδών μας ιδιαίτερα μετά και που δεν υπήρξε ενίσχυση με την αποχώρηση του Γιάχιτς. Με τα όσα έδειξε όμως ο Κακά το βράδυ της Τρίτης ίσως να μην υπάρχει σοβαρός λόγος να πιεστεί ο Ολιβεϊρα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!