Αρχή με Ατόρνο

Αν και δεν θα ανακοινωθεί πριν την 1η Ιουνίου η πρώτη μεταγραφή της ομάδας μας θεωρείται γεγονός και αφορά τον Άλτο Ατόρνο. Ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα βρισκόταν εδώ και καιρό κάτω από το μικροσκόπιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και από τη στιγμή που η ομάδα της Λεμεσού δεν εξάσκησε το δικαίωμα που είχε για ανανέωση της συνεργασίας, η διοίκηση κινήθηκε άμεσα και φρόντισε να αποσπάσει την υπογραφή του Ατόρνο. Ο 29χρόνος (08/04/1982) Παραγουανός (με ισπανικό διαβατήριο)  μεσοεπιθετικός καλύπτει ουσιαστικά την μια εκ των τεσσάρων θέσεων στην οποία ήθελε ενίσχυση ο Γιοβάνοβιτς. Μπορεί όλοι να θεωρούσαν ότι οι πρώτες ανακοινώσεις θα αφορούσαν αμυντικούς αλλά η περίπτωση του Ατόρνο κρίθηκε ιδανική για τους εξής λόγους: ΠολυσύνθετοςΑν και ακραίος επιθετικός ο Ατόρνο θεωρείται πολυεργαλείο αφού μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Ο Γιοβάνοβιτς όπως είναι γνωστό ψάχνει και εκτιμά ιδιαίτερα τέτοιους ποδοσφαιριστές γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του. Ο πρόσφατος τελικός κυπέλλου ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα αφού ο Ατόρνο ξεκίνησε σαν δεξιό χαφ αλλά ο τραυματισμός του Κιντέρος τον «ανάγκασε» να γίνει αμυντικός χαφ καθήκοντα στα οποία ανταποκρίθηκε άψογα. Μπορεί παράλληλα να παίξει και πίσω από τον προωθημένο επιθετικό αφού έχει την κάθετη πάσα που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Καλός χαρακτήραςΕίναι γνωστό ότι ο Γιοβάνοβιτς εξετάζει τα πάντα προτού δώσει το πολυπόθητο ΟΚ στον Κυριακίδη. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έγινε και η απαραίτητη έρευνα για τον Περουβιανό ο οποίος κρίθηκε ότι έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο προπονητής. Ο Περουβιανός θεωρείται παίκτης που βάζει το εμείς πάνω από το εγώ, έχει ισχυρά κίνητρα να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό ενώ τα πέντε χρόνια που ήδη ζει στην Κύπρο δεν θέτουν θέμα προσαρμογής. Ξεκινώντας την ποδοσφαιρική του διαδρομή στην Κύπρο το 2006 ακολούθησε ανοδική πορεία αφού μετά την Ενπ, αγωνίστηκε για δυο χρόνια στην Αεκ, στη συνέχεια στον ακόμα πιο απαιτητικό Απόλλωνα και από φέτος στην κορυφαία ομάδα.

Αντι ΤρισκφόφσκιΑν και υπερβολικό η απόκτηση του Ατόρνο μπορεί να συσχετιστεί έμμεσα και με το ενδεχόμενο πώλησης του Τρισκόφσκι. Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη ή ανεπίσημη πρόταση για τον Σκοπιανό αλλά η προσθήκη του Ατόρνο σε συνδυασμό με τους υφιστάμενους ποδοσφαιριστές δίνει στον Γιοβάνοβιτς την ποσότητα και ποιότητα που θέλει σε περίπτωση που «αναγκαστεί» να συναινέσει στην μεταγραφή του Ιβάν.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!