Γιατί η Κύπρος χρειάζεται τον ΑΠΟΕΛ

Όπως όλους του οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, άλλους ελληνοκύπριους και ανά το παγκόσμιο με περηφάνια βλέπω την ομάδα μας να πρωταγωνιστεί στο ευρωπαϊκό και κυπριακό ποδόσφαιρο. Τα μαθήματα όμως που μπορεί να μας διδάξει το ΑΠΟΕΛ είναι πιο βαθιά από βαθμούς, συστήματα, και ωραια ταξίδια. Εν έτη 2011, σε μια χώρα όπου ο κόσμος υποφέρει το ΑΠΟΕΛ, μας δίνει ελπίδα. Το ΑΠΟΕΛ σήμερα όπως και σε άλλες της κρίσιμες περιόδους του έθνους μας γίνεται φάρος για τον κόσμο του. 

Σήμερα βλέπουμε την χώρα μας να βυθίζεται. Δεν αναφέρομαι μόνο στα εθνικά ζητήματα (Κυπριακό, Μαρι, φυσικό αέριο, διχόνοια), αλλά και σε καθημερινούς προσωπικούς αγώνες του κάθε απλού πολίτη.  Δεν μιλω για το αγχος ενος παιχνιδιου αλλα για την υπόλοιπη εβδομάδα όπου γίνεται καθημερινός αγώνας  επιβίωσης. Είτε είναι η τράπεζα να ζητά λεφτά, είτε ένας γονιός να μην μπορεί κάποιος να προσφέρει τα αναγκαία στην οικεγνεια και στα παιδία τους,  είτε να μην ξέρεις πως  θα πληρώσεις την δόση σου και να μην είσαι σίγουρος εάν θα έχεις δουλεία αύριο.

Ακόμα και ένας επιχειρηματίας, μικρός και μη, να μην είναι σίγουρος εάν μπορεί να επιβιώσει, και εάν κλείσει, θα χάσουν δουλεία, 5,10,20, 30 οικογένειες. Είτε δεν ξέρεις πως θα πληρώσεις εργάτες και συνεργάτες ώστε και αυτοί να μπορούν να επιβιώσουν. Μέσα σε μια κοινωνία όπου ζει με άγχος και νεύρα έρχεται ο ΑΠΟΕΛ να προσφέρει ελπίδα.

Τώρα κάποιος θα ερωτήσει, που κολλά ο ΑΠΟΕΛ?

Αγαπητοί φίλοι μου, η ομάδα του Φοίβου Ερωτοκριτου και του Ivan Jovanovich, των οργανωμενων, μας δίδαξαν ότι ταπεινότητα, μετριοφροσύνη, υπομονή και επιμονή σε παίρνει μπροστά. Μέσα σε ένα κράτος όπου κυριαρχεί ο ερασιτεχνισμός και έλλειψη οργάνωσης, μάθαμε ότι με σκληρή δουλεία, εργατικότητα και πάθος μπορείς να πετύχεις.

Γιατί οι λεβέντες Διονύσης Χιώτης, Σάββας Πουρσαιτιδης και άλλοι μας έδειξαν ότι έστω και να πέσουμε στα χαμηλά εάν πολεμήσουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε ξανά. Γιατί οι λεβέντες Πρεντρακ Ερακ, Γιάννος Ιωάννου, Γιώργος Παρασκευά, μας έμαθαν ότι δεν χρειάζονται τα πολλά λόγια και τα φως της δημοσιότητας για να θεωρηθείς επιτυχία.  Γιατί οι λεβέντες στο Οπορτο, Μαδρίτη, Λονδίνο, Λευκωσία μας δίδαξαν ότι η Ελληνικότητα μας δεν είναι κάτι διαπραγματεύσιμο.

Αυτά είναι μαθήματα ζωής που είναι πέραν του ποδοσφαίρου.  Αυτός είναι ο ΑΠΟΕΛ.

Σε ευχαριστώ Θρύλε Θεέ.

Με εκτίμηση

Α.Α.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!