Οικονομικό SOS από τον ΑΠΟΕΛ

Ναι, καλά διαβάσατε. Ο ΑΠΟΕΛ απευθύνει ένα από τα πιο ανησυχητικά μηνύματα της τελευταίας εικοσαετίας προειδοποιώντας για αναστολή όλων των τμημάτων πλην του ποδοσφαιρικού αν ο κόσμος δεν τον σώσει. Είναι μια στιγμή που δεν μπορεί να διαχωρίσουμε τον ΑΠΟΕΛ σε ποδοσφαιρικό, καλαθοσφαιρικό ή οτιδήποτε άλλο. Η τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του σωματείου  είναι ξεκάθαρη. Τα οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη ρευστού είναι τέτοια που αν συνεχιστούν θα οδηγήσουν στον αφανισμό. Δυστυχώς ούτε αυτό το κάλεσμα δεν ήταν αρκετό για να μεταφερθεί στην πραγματική του διάσταση από μερίδα μμε. Και αυτό γιατί τα πλείστα μέσα επέλεξαν να τονίσουν σε τίτλους και αναφορές τους την οικονομική συνεισφορά του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, η οποία όμως δεν αρκεί. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας αφού όπως αναφέραμε και την Τρίτη με αφορμή τα 85α γενέθλια μας είναι ντροπή και κατάντια να εξελιχθούμε σε ΠΟΕΛ.

Η ανακοίνωση που αξίζει να διαβάσετε αναφέρει τα ακόλουθα:

«Όλοι γνωρίζουμε τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που περνά το Σωματείο μας. Γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, έχοντας καθήκον να παρουσιάζει στο γήπεδο μιαν ανταγωνιστική ομάδα καλαθόσφαιρας, έθεσε ως πρωταρχικό του στόχο την εξυγίανση των οικονομικών και προχώρησε εμπράκτως σε δύο κύρια μέτρα: 1. Στην άμεση μείωση των εξόδων με τον καθορισμό του αγωνιστικού προϋπολογισμού στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 χρόνων.2. Στην αποπληρωμή παλιών χρεών τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό πέραν του 50% του προϋπολογισμού της χρονιάς.Επιπρόσθετα η τεράστια επιτυχία του Ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League με τα συνεπακόλουθα έσοδα, έδωσε την ευκαιρία στο Σωματείο να αποπληρώσει ήδη κάποια από τα παλαιά χρέη που δεν θα μπορούσαν να αποπληρωθούν ποτέ.Ευχαριστούμε θερμά το Ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ για τη σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια μας να κρατήσουμε το Σωματείο μας ζωντανό με τη συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων καλαθόσφαιρας και επιτραπέζιας αντισφαίρισης ως επίσης και την προσπάθεια μελλοντικής επαναλειτουργίας των άλλων αθλημάτων.

Η οικονομική συνεισφορά όμως του Ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ είναι φυσιολογικό ότι έχει και τα όρια της. Η κάθε οικονομική συνεισφορά του Ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ προς το Σωματείο πέραν από τα λογικά συμφωνηθέντα πλαίσια, σημαίνει αποδυνάμωση της ποδοσφαιρική μας ομάδας, γεγονός που κανένας στην οικογένεια του ΑΠΟΕΛ δεν επιθυμεί.

Με αυτό τον γνώμονα το Σωματείο μας προχώρησε στην έκδοση του ετησίου λαχνού, τα έσοδα του οποίου θα χρησιμοποιηθούν 100% για την αποπληρωμή των χρεών του. Ο λαχνός προσφέρει ως μεγάλο δώρο ένα διαμέρισμα αξίας €150,000 και είναι το μεγαλύτερο δώρο που προσφέρθηκε ποτέ σε λαχνό του ΑΠΟΕΛ. Η κλήρωση θα γίνει με τον πιο επίσημο τρόπο στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος ή στην υπηρεσία κληρώσεων του Κρατικού λαχείου τον Μάιο 2012. Η διάθεση του λαχνού γίνεται από το οίκημα του Σωματείου, από το Orange Shop και κατά την διάρκεια των αγώνων μας στο ΓΣΠ και Λευκόθεο. Επίσης θα προσφερθεί μεμονωμένα σε εκτός έδρας αγώνες της ποδοσφαιρικής μας ομάδας πακέτο μαζί με το εισιτήριο του αγώνα ως εισφορά, κάνοντας αρχή με τον αγώνα με την Ομόνοια στις 11/12/2011. Οι υπόλοιποι αγώνες θα καθοριστούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Ευχαριστούμε το Ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ και γι’ αυτή την χειρονομία βοήθειας, που αποδεικνύει ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανεβάσουμε την ιδέα που λέγεται ΑΠΟΕΛ στην κορυφή σε όλους τους τομείς και σε όλα τα αθλήματα. Καλούμε το μεγάλο κόσμο του ΑΠΟΕΛ να αγκαλιάσει την προσπάθεια του Δ.Σ. του Σωματείου στο μεγάλο αγώνα που κάνει για να απαλλάξει το Σωματείο από τα αβάστακτα χρέη του. Τυχόν αποτυχία αυτής της προσπάθειας θα σημαίνει και την αναγκαστική αναστολή όλων των άλλων αθλημάτων του ΑΠΟΕΛ και την κατάρρευση της ένδοξης ιστορίας του. Μαζί όλοι μπορούμε να σώσουμε το Σωματείο μας. Η 85χρόνη ιστορία μας το απαιτεί».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!