Γκουστάβο Μαντούκα, ένας ρεαλιστής με όραμα

Στείλτε στο [email protected] τις απόψεις σας για τα όσα καλά ή στραβά συμβαίνουν στο ΑΠΟΕΛ και θα θέλατε να δημοσιευθούν στο apoel.net. To κείμενο πρέπει να είναι σε ελληνικούς χαρακτήρες και να μην περιέχει ύβρεις.

Αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο Γκουστάβο Μαντούκα λάτρεψε όσο κανείς άλλος ξένος ποδοσφαιριστής το μεγαλείο ή πιο στοχευμένα την ιδέα που λέγεται Α.Π.Ο.Ε.Λ. Από την πρώτη κιόλας μέρα που πάτησε το πόδι του στον Αρχάγγελο πριν από πέντε περίπου χρόνια εύκολα μπορούσε να διακρίνει κανείς τον αδαμάντινο και ώριμο χαρακτήρα του αλλά πολύ περισσότερο την ευφυΐα και τον δυναμισμό του.

Αυτό το μείγμα της ωριμότητας και του ρεαλισμού εμπλουτιζόμενο με την ευφυΐα αλλά και την αποφασιστικότητα του σε συνδυασμό πάντοτε ως ήτο φυσιολογικό με το αστείρευτο και πηγαίο ταλέντο του στο ποδόσφαιρο όλα αυτά λοιπόν μαζεμένα σ΄  ένα «καλάθι»  απετέλεσαν τα κύρια συστατικά έτσι ώστε να έχει να επιδείξει μια λαμπρή δεκαπεντάχρονη καριέρα σε όλες τις ομάδες όπου και αν αγωνίστηκε με τελευταίο του σταθμό το αγαπημένο του Α.Π.Ο.Ε.Λ. την ομάδα που έμελλε να βιώσει ανεπανάληπτες στιγμές αλλά πάνω απ΄ όλα να πετύχει την καθιέρωση, την καταξίωση και τον θαυμασμό ανά το Πανελλήνιο και όχι μόνο !

Θα αποτελούσε μέγιστη παράλειψη εκ μέρους του αρθρογράφου να μην λεχθεί κάτι που συνιστούσε για τον ίδιο σημείο αναφοράς ότι δηλαδή το δικό του αστέρι της Βηθλεέμ που τον καθοδηγούσε όλα αυτά τα χρόνια σαν φωτεινό λίκνο σε κάθε του επιτυχία ή αποτυχία, και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα ήταν η αυθεντική του προσήλωση στον Πανάγαθο Θεό, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται και αντανακλάται από την απέραντη φιλοτιμία του καθώς και από την πλήρη αφοσίωση του στο καθήκον, σε κάθε μετερίζι της προσωπικής του ζωής αλλά και επαγγελματικής του σταδιοδρομίας προεξάρχοντος πάντοτε σε οτιδήποτε σχετιζόταν ή εξακολουθεί να σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Σαν καταληκτικό σχόλιο θα ήθελα πάντοτε συνειδητά να ευχηθώ καλή επιτυχία στον φίλο Γκουστάβο με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων ως Διευθυντή ποδοσφαίρου της τρισένδοξης ομάδος του Α.Π.Ο.Ε.Λ. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος γνωρίζοντας πλέον και το ποιόν του χαρακτήρα του Γκουστάβο ότι θα δώσει τα διαπιστευτήρια του και σε αυτόν τον τομέα. Μόνο Α.Π.Ο.Ε.Λ…..!!!!!!

Με απόλυτο σεβασμό,

Γιώργος Φωκάς

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!