Δεν είναι αυτοσκοπός η προετοιμασία

Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό γίνεται μια άτυπη μάχη ανάμεσα στους νεαρούς της δεύτερης ομάδας του ΑΠΟΕΛ για το ποιοι θα πάνε με τα “πρώτα” στο εξωτερικό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στα φιλικά που γίνονται συνηθίζεται να παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι νεαροί και να δημιουργείται η εντύπωση ή και ψευδαίσθηση ότι θα έχουν ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής στους επίσημους αγώνες. Αυτό συμβαίνει περιστασιακά και όταν οι τραυματισμοί ή και ανεπάρκεια των ξένων παικτών αναγκάζει τον εκάστοτε προπονητή να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Κυπρίους. Με αυτά τα δεδομένα η απόφαση να κοπούν οι Παπαφώτης και Τζαμάς από την αποστολή που θα πάει αύριο Πολωνία δεν πρέπει να θεωρείται ως αρνητική εξέλιξη. Πρόκειται για δυο ταλαντούχους παίκτες τους οποίους οι υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν με αυτό τη λογική.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες λόγω υπερπληθυσμού στη θέση που αγωνίζονται κρίθηκε συμφέρον για τους ιδίους αλλά και για τον ΑΠΟΕΛ να παραχωρηθούν με υποσχετική σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Στόχος είναι να έχουν ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής έστω και σε ομάδες κατώτερες της δικής μας έτσι ώστε να «ψηθούν».

Η προετοιμασία στο εξωτερικό με τον ΑΠΟΕΛ δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός αν αυτό δεν θα βοηθήσει την περαιτέρω βελτίωση τους.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!