Διαιτησία: Καμπανάκι κινδύνου

Όσοι είναι καλά μπασμένοι στο παρασκήνιο του κυπριακού ποδοσφαίρου μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πολλά πράγματα που συμβαίνουν στο παρασκήνιο έχουν αντίκτυπο στο προσκήνιο και πιο συγκεκριμένα μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Τα όσα έγιναν προ μηνός σε επίπεδο γενικής συνέλευσης της ΚΟΠ, εκτελεστικής επιτροπής και επιτροπής διαιτησίας έχουν αντίκτυπο στα όσα βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο σήμερα. Θυμίζουμε ότι τότε και για πολλοστή φορά το διοικητικό συμβούλιο του ΑΠΟΕΛ ανέχτηκε την ανοικτή επίθεση της Ανόρθωσης αλλά και της Ομόνοιας. Τότε και συνεπής με το πλάνο πενταετίας που ακολουθείται από πολλούς αλλά με πρωταγωνιστές τις δυο συγκεκριμένες ομάδες λέχθηκε ότι πίσω από τις αποφάσεις που είχαν παρθεί βρισκόταν το ΑΠΟΕΛ που ελέγχει το παρασκήνιο.

Είχε λεχθεί επίσης ότι η επιτροπή διαιτησίας αποτελείται από οπαδούς ή φίλους της ομάδας μας και όλοι μαζί έχουν σαν στόχο να πλήξουν τις ομάδες τους.

Ο Τάκης Αντωνίου πολύ σωστά τους τελευταίους 12 μήνες χαρακτηρίζει τα πιο πάνω ως ένα οργανωμένο σχέδιο που έχει σα στόχο να πλήξει το ΑΠΟΕΛ. Πολύ σωστά αναγνωρίζει ότι τα όσα κάνουν οι εχθροί μας επηρεάζουν πολλούς και κυρίως του διαιτητές οι οποίοι φοβούνται να σφυρίξουν ακόμα και τα πιο οφθαλμοφανή μπας και χαρακτηριστούν οπαδοί μας. Δυστυχώς απέναντι στο οργανωμένο αυτό σχέδιο το ΑΠΟΕΛ εδώ και χρόνια σφυρίζει αδιάφορα. Σαν αποτέλεσμα οι όποιες περιστασιακές επισημάνσεις του εκπροσώπου τύπου της ομάδας μας περνούν απαρατήρητες.

Ο Κουτσοκούμνης συνειδητά και φανερά επιχειρεί να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας με τα σωματεία που του έχουν κηρύξει πόλεμο. Οι γέφυρες επικοινωνίας περιλαμβάνουν όμως και κάποια έμμεσα μηνύματα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι συγκεκριμένες ομάδες βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στους αγώνες τους έχουν οριστεί συγκεκριμένοι διαιτητές Ο μεν Καπιτανής τα έκανε θάλασσα παραχωρώντας ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ αλλά με μαεστρία οδήγησε το αποτέλεσμα εκεί που ήθελε.

Ξέρουν πολύ καλά οι διοικούντες του ΑΠΟΕΛ πόση σημασία έχει ο «ορισμός» ενός διαιτητή σε ένα ντέρμπι. Ο Γερασίμου αν μπορεί να θεωρηθεί κάτι θα θεωρηθεί Ανορθωσιάτης. Μας έβαλαν λοιπόν ένα διαιτητή που δεν υπήρχε περίπτωση ούτως ή άλλως να μας παίξει 50-50.

Ίσως έχοντας τα αυτά κατά νου να μίλησε και ο προπονητής μας για έξυπνο παιχνίδι αφού όταν έκανε τις δηλώσεις δεν είχε πληροφορηθεί ότι το γκολ της Ανόρθωσης έπρεπε να ακυρωθεί ως οφ σαιτ ενώ δεν έγινε αναφορά στο ένα τουλάχιστον πέναλτι που δικαιούμασταν.

Δεν είναι αρκετές λοιπόν οι περιστασιακές δηλώσεις των Αντωνίου και Ουζουνίδη αφού χρειάζονται πολύ περισσότερα. Το καμπανάκι κινδύνου έχει χτυπήσει…

Match Report: Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!