Δυνατοί μόνο στα χαρτιά

Όσο κοντεύουν οι μέρες για την μεγάλη αναμέτρηση με την AaB τόσο ‎πιο πολύ πυκνώνουν και οι συζητήσεις για το ποια εκ των δύο ομάδων έχει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Τα ποσοστά που αναφέρονται ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μοιρασμένα, και οι μικρές λεπτομέρειες δημιουργούν επιχειρήματα για να αυξάνουν την αισιοδοξία της επιτυχίας ανάμεσα σε συζητήσεις οπαδών και παραγόντων. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να σημειώσει τις μεγαλύτερες του επιτυχίες ως αουτσάιντερ. Οι τέσσερις μεγάλες προκρίσεις της ομάδας μας ‎(Παρτιζαν, Κοπεγχάγη, Βισλα και Λυων) έγιναν με τον ΑΠΟΕΛ να έχει τις πιθανότητες επιτυχίας εναντίον του. Όλα αυτά φυσικά είναι πάντοτε στα χαρτιά και αυτό απέδειξε περίτρανα ο ΑΠΟΕΛ σε πάμπολες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Τον ίδιο κανόνα επιβεβαίωσαν, για κακή μας τύχη, και πολλές ομάδες που αντιμετωπίσαμε ως φαβορί. Μπατε, Νεφσκι, Μαριμπορ και Ζουλτε είναι τα πιο τρανταχτά παραδείγματα ότι οι βαθμολογίες και η κατάταξη δυναμικότητας στις βαθμολογίες της ΟΥΕΦΑ δεν παίζουν μπάλα και συνεπώς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν σε κάμια ομάδα το αποτέλεσμα ή την πρόκριση.

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που ο ΑΠΟΕΛ παίζει στα play-off του Champions League ως δυνατός. Οι Δανοί είδαν με καλό μάτι την κλήρωση με την ομάδα μας, μιας και θεωρούν βατο δυνατό αντίπαλο ‎τον ΑΠΟΕΛ. Η πορεία μας τα τελευταία χρόνια στους Ευρωπαϊκούς ομίλους, μας έχει εξασφαλίσει  το πλεονέκτημα να  αποφεύγουμε δυνατούς αντιπάλους σε αυτή την φάση των  play-off. H πρόσφατη ιστορία επίσης μας έχει αποδείξει ότι όταν ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην πλευρά του αουτσάιντερ, αντιμετωπίζει τις αναμετρήσεις με περισσότερη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.

Το γεγονός ότι πολλοί οπαδοί αλλά και οι υπεύθυνοι αξιολογούν οτι η AaB αποτελεί ένα σοβαρό αντίπαλο παρά την χαμηλή βαθμολογία της‎ Ευρώπη, είναι προς το συμφέρον μας. Έχουμε χρέος προς το όνομα του ΑΠΟΕΛ να εκτιμήσουμε σωστά τις δυνάμεις μας και φροντίσουμε ούτως ώστε η ταπελα του δυνατού να παραμείνει στα συρτάρια της ΟΥΕΦΑ και να δούμε έναν ΑΠΟΕΛ βγαλμένο από τις αναμετρήσεις με Κοπεγχάγη και Βισλα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!