Είναι ο αγώνας της (νέας) χρονιάς

Ο ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται αύριο με την αελ σε ένα ματς που δεν αποτελεί απλά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς αλλά εύστοχα μπορεί να χαρακτηριστεί και ο αγώνας της σεζον. Ο τίτλος αυτός δεν έχει καμία δόση υπερβολής αν αναλογιστούμε τα διάφορα αγωνιστικά και βαθμολογικά δεδομένα και παραμέτρους τα οποία τoν συνοδεύουν. Η ομάδα μας κατάφερε με τέσσερεις συνεχόμενες νίκες να δημιουργήσει την απαιτούμενη δυναμική που έψαχνε από την αρχή της χρονιάς και να υποδεχτεί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με μόλις τέσσερεις βαθμούς απόσταση από την κορυφή.

Η αυριανή αναμέτρηση με την πρωτοπόρο Aελ είναι αναμφίβολα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας για τον ΑΠΟΕΛ. Με νίκη ο ΑΠΟΕΛ πλησιάζει στο ελάχιστο την κορυφή και συνεχίζει το νικηφόρο ντεμαράζ που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο. Με νίκη η ομάδα μας δηλώνει με τον πιο εμφαντικό τρόπο παρών στη διεκδίκηση του τίτλου και στέλλει το μήνυμα ότι η αντεπίθεση του τελευταίου μήνα συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Με νίκη ο ΑΠΟΕΛ κεφαλαιοποιεί στον μέγιστο βαθμό την μεταγραφική ενίσχυση στην οποία επένδυσε,  αφού θα αποτελεί έναν από τους βασικούς υποψήφιους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ελάχιστη διαφορά από την κορυφή αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για όλους τους ποδοσφαιριστές μας για την συνέχεια. Οι νέες προσθήκες  θα μπορέσουν χωρίς να βρίσκονται άμεσα με την πλάτη στον τοίχο να εγκληματήσουν στην ομάδα και να δώσουν χωρίς επιπρόσθετη πίεση τις υπηρεσίες τους στον ΑΠΟΕΛ.

Από την άλλη, αν η ομάδα μας χάσει από τους λεμεσιανούς θα βρεθεί και πάλι στο κυνήγι της κορυφής που βρισκόταν και πριν μερικούς μήνες. Η διαφορά των 7 βαθμών από την κορυφή θα φαντάζει τεράστια πλέων αλλά σίγουρα θα παραμένει ανατρέψιμη. Φυσικά τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά αφού ο ΑΠΟΕΛ θα παίζει κάθε βδομάδα και έναν τελικό. Το φετινό πρωτάθλημα έδειξε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες, όμως δεν θα πρέπει να ζούμε με αυταπάτες. Με νίκη η αελ αποκτά μεγάλο πλεονέκτημα για την συνέχεια και ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να ανατρέψει πολλά δεδομένα για να μπορέσει να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο.

Μια ισοπαλία αύριο θα κρατήσει τις αποστάσεις και τις ισορροπίες περίπου στα ίδια επίπεδα. Αν όμως ο ΑΠΟΕΛ  θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είναι δυνατός και έτοιμος να ξαναβρεθεί στην κορυφή δεν δικαιούται να αρκεστεί με την ισοπαλία. Αγωνιζόμενοι στην έδρα μας και με την ψυχολογία μας σε ψηλά επίπεδα, έχουμε υποχρέωση να στέλλουμε άπραγους όλους όσους κατεβαίνουν στο ΓΣΠ με ελπίδες.

Ο πρώτος αγώνας του 2014 είναι και ο αγώνας της χρονιάς. Ποδοσφαιριστές, προπονητές και οπαδοί πρέπει να τον αντιμετωπίσουν ως τέτοιο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!