Είπε αυτά που έπρεπε

Δεν επιφύλαξε κάτι απρόσμενο η σημερινή δημοσιογραφική του Γιοβάνοβιτς αφού όπως αναμενόταν αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα παραμονής του και τα όσα ακούονται και γράφονται. Ο προπονητής μας έκανε εκτενή αναφορά στην περίπτωση Αλωνεύτη και τις ιδιαιτερότητες που έχει η περίπτωση του αφού ακόμα και σήμερα δεν λένε να υποχωρήσουν οι ενοχλήσεις. Προσπάθησε επίσης να αναδείξει τους κινδύνους που ενδεχομένως να κρύβει ο αγώνας με την Πάφο αν τον θεωρήσουν όλοι ως ευκαιρία για δοκιμές. Οι τοποθετήσεις Γιοβάνοβιτς:

Για την Πάφο: Η ομάδα της Πάφου περνά πολλές δυσκολίες όμως δεν μπορώ να θεωρήσω εύκολο κανένα παιχνίδι πρώτης κατηγορίας. Η ΑΕΠ δεν έχει τίποτα να χάσει και εμείς δεν μπορούμε να κερδίσουμε πολλά, γιατί θεωρείται φυσιολογικό ότι πρέπει να κερδίσουμε. Είμαστε φαβορί, πλησιάζουμε στο τέλος και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε χωρίς ίχνος υποτίμησης. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν δεν είσαι καλός μέσα στο γήπεδο, ειδικά όταν είσαι το απόλυτο φαβορί. Δεν το βλέπω σαν παιχνίδι που είναι κερδισμένο πριν βγούμε στο γήπεδο. Αυτά τα παιχνίδια πολλές φορές μπορεί να είναι πιο δύσκολα. Πραγματικά όταν ο αντίπαλος έχει τα προβλήματα που έχει η ΑΕΠ, σίγουρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Για το αν περίμενε τόσο γρήγορα το -6 να γίνει +1:Σίγουρα δεν περίμενα να αλλάξουν, όμως περίμενα ότι θα είμαστε μια ομάδα που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα και το είπα όταν ήμασταν στο πλην έξι. Αυτό που μπορώ να περιμένω είναι μέσα από την δουλειά που κάνουν οι παίκτες μου, να είμαστε μέσα στην μάχη μέχρι το τέλος. Δεν θέλω να υπολογίζω πράγματα που δεν εξαρτόνται από εμάς. Μπορώ να υπολογίζω στην διάθεση και την πίστη των παικτών μου και γενικά στα θέματα που αφορούν εμένα και τους παίκτες μου. Ότι είμαστε στο συν ένα είναι ευχάριστο αλλά δεν αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας. Έχουμε ακόμα πολλές αγωνιστικές. Έχει σημασία να κοιτάμε τον εαυτό μας και το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Αν υπάρχει περισσότερη πίεση τώρα που βρίσκεται στην κορυφή το ΑΠΟΕΛ: Δεν αλλάζει τίποτε, είναι το ίδιο πράγμα. Το ΑΠΟΕΛ είναι συνηθισμένο να κάνει πρωταθλητισμό, δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς.

Για Καρυπίδη και Αλωνεύτη: Ο Καρυπίδης που ήταν στην αρχή της χρονιάς μας χρειάζεται σίγουρα. Ο Στάθης είναι τελείως διαφορετική περίπτωση. Ακόμα και σήμερα έχει κάποιες ενοχλήσεις και είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Προσπαθεί πολύ όμως έχει ενοχλήσεις. Ψάχνουμε τον χρόνο για να μπορέσουν μέσα από τα παιχνίδια να επανέλθουν πιο γρήγορα. Είναι δυο ξεχωριστές περιπτώσεις. Ο Στάθης είναι παίκτης που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση πριν τον τραυματισμό του. Σήμερα προπονείται σε εντάσεις όπως και η υπόλοιπη ομάδα. Οι ενοχλήσεις δεν τον εμποδίζουν να προπονείται όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην δημιουργηθεί κάτι περισσότερο. Τον υπολογίζω, όπως τον υπολόγιζα και στα προηγούμενα παιχνίδια. Για να τον έχω στον πάγκο σημαίνει τον υπολογίζω. Όμως όταν ένας παίκτης είναι έξω για έξι βδομάδες, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα όσον αφορά τα παιχνίδια που συμμετέχει. Πιθανόν έμεινε εκτός Εθνικής γιατί δεν παίζει. Ο λόγος που δεν παίζει δεν είναι γιατί δεν τον υπολογίζω. Αντίθετα, μας λείπει πάρα πολύ ο Στάθης. Θέλουμε να αισθάνεται ασφαλής.

Για Χαραλαμπίδη και Μπενασούρ: Όπως ξεκινήσατε θα μου βγάλετε μια νέα εντεκάδα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι. Κανένα παιχνίδι δεν προσφέρεται για τίποτα. Αν είχαμε φιλικά, θα προσφέρονταν. Δουλεύουν όλοι στις προπονήσεις αν εξαιρέσω τον Νεκτάριο και τον Ατόρνο. Εύχομαι να συνεχιστεί γιατί είναι μια χρονιά που δεν την έχω ζήσει ξανά στο ΑΠΟΕΛ, όσον αφορά τους τραυματισμούς. Σε κάποια φάση δεν είχαμε επίθεση, μετά δεν είχαμε άμυνα, μετά δεν είχαμε ούτε επίθεση, ούτε άμυνα. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Έτσι δημιουργούνται δυο γκρουπ παικτών με δυο ταχύτητες. Είναι πολύ ευχάριστο να τους έχω όλους. Με όσα περάσαμε μέχρι τώρα, μόνο να εύχομαι μπορώ.

Αν νιώθει δικαιωμένος για την άμυνα της ομάδας: Όχι, δεν έχω τάσεις να αποδείξω κάτι. Ο κόσμος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Προσφέρεται για κριτική. Δεν μπορεί κανένας να αισθάνεται δικαιωμένος ειδικά αν προπονεί μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ. Δικαίωση είναι μόνο ως προς τον στόχο, αν τον πετύχεις. 

Πέρσι σε κάποια στιγμή όταν ρωτηθήκατε για το ταβάνι είπατε πως δεν ξέρετε. Φέτος νοιώθετε ότι πιάσατε το ταβάνι σαν απόδοση; Πέρσι αυτό το είχα πει μετά το παιχνίδι με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και μάλιστα είπα ότι δεν θέλω να μάθω σύντομα το ταβάνι. Ούτε σε αυτή την ομάδα δεν μπορώ να προσδιορίσω τα όριά της, ακριβώς γιατί είχαμε πολλούς τραυματισμούς και δεν είχαμε σταθερότητα. Ξέρω ότι δεν παρουσιάζουμε το θέαμα που θέλουμε όλοι και αυτό αφορά κυρίως τον προπονητή. Ειλικρινά λέω ότι πρέπει να βελτιωθούμε, δεν είναι σχήμα λόγου. Το χρωστάμε σε αυτούς που μας βλέπουν. Προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Όμως έχοντας πάντα τον στόχο που όσο πλησιάζει το τέλος είναι πιο κοντά… Έχω σίγουρα ευθύνες για την εικόνα. Τα προηγούμενα χρόνια συνηθίσαμε τον κόσμο μας με ένα τρόπο παιχνιδιού που άρεσε και είναι φυσιολογικό να νοιώθω και εγώ και παίκτες μου ότι πρέπει και μπορούμε να παίζουμε καλύτερα. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια των παικτών σε αυτές τις συνθήκες. Μείνανε αφοσιωμένοι και δεν έχω παράπονα από την προσπάθειά τους.

Για τον ΑΠΟΕΛ της νέας χρονιάς και αν ισχύει προηγούμενη δήλωση του ότι δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές: Η δική μου τοποθέτηση αφορούσε τις πολλές αλλαγές που έγιναν φέτος. Ποιες και πόσες αλλαγές θα γίνουν το καλοκαίρι θα αποφασίσουμε στο τέλος της χρονιάς. Όμως είναι δύσκολο να γίνουν όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι.

Για το μέλλον του στον ΑΠΟΕΛ: Δεν είναι θέμα που αφορά συζητήσεις σε μια διάσκεψη τύπου. Αφορά συζητήσεις ανάμεσα σε μένα και την διοίκηση.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!