Ενπ Vs ΑΠΟΕΛ 0-2 (video)

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η ομάδα μας μέσα σε μια έδρα που σπάνια κερδίζει και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την πάντα δύσκολη συνέχεια. Η νίκη ήρθε δύσκολα αλλά δίκαια στα τελευταία στάδια του αγώνα όταν μίλησε η κλάση του Μαρσίνιο και στη συνέχεια η ικανότητα του Πίντο στις εκτελέσεις φαουλ. Σε έναν ακόμα αγώνα ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες να γίνει δημιουργικός γεγονός που ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να επιστρατεύσει τον Αλμέιδα αφού και πάλι ο Σολάρι υστέρησε. Οι εκτιμήσεις που ήθελαν τον  Αλμέιδα να μην ξεκινά επιβεβαιώθηκαν έτσι ο Σολάρι ήταν αυτός που κλήθηκε να σηκώσει το επιθετικό βάρος. Ο Βραζιλιάνος έμεινε στον πάγκο και τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Αργεντινός ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης αφού προτιμήθηκε η διάταξη 4-5-1. Ο Μαρσίνιο είχε ρόλο οργανωτικού μέσου με τους Χαραλαμπίδη και Μαντούκα στα δυο άκρα ενώ η κρισιμότητα του αγώνα κράτησε στο αρχικό σχήμα τους Πίντο και Μοράις. Στην αμυντική γραμμή είχαμε δυο αλλαγές αφού ο Κακά προτιμήθηκε αντί του Ζόρζε  τον οποίο ο Γιοβάνοβιτς προτίμησε να ξεκουράσει. Ο Σολωμού παρέμεινε στο δεξί άκρο και η επιστροφή του Πουρσαϊτίδη στην εντεκάδα τον έφερε στο αριστερό άκρο αφού προτιμήθηκε αντί των Αλεξάνδρου και Ηλία.

Από την αρχή διαμορφώθηκε το γνωστό σκηνικό με την ομάδα μας να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να βρει τρόπους να φτάσει μπροστά στην εστία του Μιλοζέφσκι. Αυτό όμως σε έναν ακόμα αγώνα φάνηκε εξαιρετικά δύσκολο αφού η ΕΝΠ αμυνόταν σωστά και μαζικά με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γίνουμε απειλητικοί.

Ο Μαρσίνιο προσπάθησε στα αρχικά στάδια του αγώνα να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες αλλά δεν υπήρχε τρόπος να μας οργανώσει σωστά. Με το πέρασμα του χρόνου και όταν επιβεβαιώθηκε η στατικότητα στον τρόπο ανάπτυξης οι Μαντούκα και Χαραλαμπίδης άλλαξαν πλευρές χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η ΕΝΠ στο πρώτο ημίχρονο είχε περισσότερο παθητικό ρόλο όσον αφορά τις επιθετικές της πρωτοβουλίες αφού οι αντεπιθέσεις ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Παρόλα αυτά σε μια από αυτές λίπη έλειψε να μας αιφνιδιάσουν αλλά ο Πουρσαιτίδης ήταν σε ετοιμότητα.

Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 34 όταν ο Μαντούκα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά του σουτ του πέρασε έξω.   Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η μπάλα γυρόφερνε στο μισό γήπεδο χωρίς να μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι καλό.

Το δεύτερο ημίχρονο στα πρώτα στάδια του είχε την ίδια προβληματική εικόνα για την ομάδα μας γεγονός που ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να προβεί στο 61 στις πρώτες διορθωτικές κινήσεις. Οι Γιάχιτς και Αλμέιδα αντικατέστησαν τους Μοράις και Σολάρι αντίστοιχα σε μια προσπάθεια να τονωθεί η μεσοεπιθετική γραμμή. Οι αλλαγές δεν έφεραν αρχικά το ποθητό αποτέλεσμα αφού για ένα δεκάλεπτο ο ρυθμός της ομάδας μας έπεσε κατακόρυφα αφού ήμασταν νωθροί και ασύνδετοι.

Τα πράγματα έδειχνα να στραβώνουν όταν ο Τσαγγάρης δεν είδε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Γιάχιτς μέσα στην μικρή περιοχή αλλά ο πασπαρτού είχε τη λύση. Στο 76 ο Μαρσίνιο με εξαιρετική ατομική προσπάθεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τον Μιλοζέφκσι. Το 0-1 ήταν έστω και απρόσμενα ήρθε σε ένα σημείο που έδιωξε το άγχος και στη συνέχεια με ακόμα μεγαλύτερη άνεση πετύχαμε το ζητούμενο.

Όταν μάλιστα στο 82 ήρθε το δεύτερο γκολ ξεκαθάρισε οριστικά η έκβαση του αγώνα. Ο Πίντο με άψογη εκτέλεση φαουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Μιλοζέφσκι και στη συνέχεια αφιέρωσε το τέρμα στην έγκυο γυναίκα του.ΔηλώσειςΓιοβάνοβιτς: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και ακόμα πιο δύσκολο από ότι φανερώνει το τελικό αποτέλεσμα. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα αρκετά καλό αντίπαλο και ότι δεν θα υπήρχαν πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι καθώς η Ένωση είναι μια οργανωμένη, ποιοτική και γρήγορη ομάδα. Στο πρώτο μέρος είχαμε υπομονή και διάθεση όμως έλειψαν οι πολλές φάσεις. Όσο δεν ερχόταν το γκολ ήταν φυσιολογικό να έρχεται ο προβληματισμός καθώς υπήρχε και η κούραση από το ταξίδι. Πιστεύω ότι το πρώτο γκολ έκρινε το παιχνίδι. Μας έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση, το διαχειριστήκαμε σωστά και στο τέλος κερδίσαμε δίκαια. Μετά από αρκετό καιρό δηλώνω ικανοποιημένος για την προσπάθεια σε αγώνα πρωταθλήματος. Οι ποδοσφαιριστές μου ανταποκρίθηκαν πλήρως και είχαν μεγάλη θέληση, σοβαρότητα και ψυχραιμία».

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σολωμού, Πουρσαιτίδης, Κακά, Ολιβέιρα, Πίντο, Μοράις (61 Γιάχιτς), Μαρσίνιο, Μαντούκα, Χαραλαμπίδης (75 Ατόρνο), Σολάρι (61 Αλμέιδα)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!