Ζητούμενο η παραδοχή του λάθους

Έχουμε διανύσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και πλέον το δείγμα γραφής είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Με λύπη και προβληματισμό διαπιστώνουμε ότι οι πλείστες από τις φετινές προσθήκες αδυνατούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Η ήττα από την Ανόρθωση βοήθησε στο να αναδειχθούν στον μέγιστο βαθμό τα αγωνιστικά κενά της ομάδας τα οποία προκύπτουν από την ανεπάρκεια κάποιων παικτών. Το ζητούμενο με την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου να βρίσκεται προ των πυλών είναι να διορθώσουμε ότι μπορεί να διορθωθεί. Ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε στο διάστημα αυτό να δει την αγωνιστική αναγέννηση του Ατόρνο, τα γκολ του οποίου έφεραν βαθμούς και έκρυψαν την απουσία παίκτη ή παικτών που να έχουν το εύκολο γκολ.  Ο Μπουντιμίρ απλά δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των απαιτήσεων ενώ ο Σολάρι πολύ απλά δεν υπάρχει.

Ίσως οι πιο δύσκολες παραδοχές για τον εγωιστή προπονητή μας είναι αυτές που αφορούν τους Ζουέλα και Κλουκόφσκι. Δυο παίκτες που στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς ήρθαν για να πάρουν θέση βασικών και να αντικαταστήσουν επάξια αυτούς που έφυγαν, δεν μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα αφήνοντας εκτεθειμένο και τον ίδιο και εσχάτως της ίδια την ομάδα.

Και αν για τον Κλουκόφσκι κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν αγωνίστηκε αρκετά για να κριθεί, για τον Ζουέλα είμαστε απόλυτοι ότι δεν είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σε ουσιαστικό βαθμό την ομάδα. Είναι άδικο να φορτώσουμε το βάρος της χαμένης ποιότητας στον Ολιβέιρα επειδή οι Ζουέλα και Κλουκόφσκι είναι μέτριοι ενώ οι Σέρχιο και Μπόρδα κάνουν απλά τα προβλεπόμενα.

Η διόρθωση λοιπόν των καλοκαιρινών λαθών ξεκινά από την παραδοχή τους.

Στεκόμαστε σε αυτή την παράμετρο γιατί αν ο προπονητής δεν μπορεί ή δεν θέλει να αναγνωρίσει το λανθασμένο των επιλογών του, τότε δεν πρόκειται να παρθούν διορθωτικά μέτρα. Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται απεγνωσμένα την προσθήκη 2-3 παικτών.

Αυτό που αγχώνει είναι πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να μην έρθουν στην ομάδα παίκτες έτοιμοι να δώσουν την ποιότητα που μας λείπει στο κέντρο και αριστερό άκρο της άμυνας αλλά και στην επίθεση. Αγχώνει γιατί ο Γιοβάνοβιτς δεν παίρνει εύκολα αποφάσεις, η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου έχει ιδιαιτερότητες ενώ και η διοίκηση έχει τη δική της ατζέντα.

Επιμένουμε όμως ότι το πρώτο και ίσως δυσκολότερο πράγμα είναι η παραδοχή των λανθασμένων επιλογών σε θέματα στελέχωσης της ομάδας και την ανάγκη για ουσιαστικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.

Για τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!