Ζουέλα: Από το κακό στο χειρότερο

Όσοι νόμιζαν ότι είδαν τα χειρότερα του Ζουέλα στο Ααλεσούντ, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ από ψες. Ο Αγκολέζος μεσοαμυντικός ήταν τραγικός στο Μπακού και παρόλο που δεν πρέπει να φορτωθεί την τραγική εμφάνιση όλης της ομάδας δεν μπορούν να μην επισημανθούν κάποια πράγματα. Και αυτό γιατί μέσα από τα όσα είδαμε στους τελευταίους αγώνες ο Ζουέλα δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι μπορεί να διατηρήσει θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας. Όπως και σε προηγούμενους αγώνες έτσι και ψες το κύριο χαρακτηριστικό σε όλες τις κινήσεις του ήταν η νευρικότητα και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Λανθασμένες τοποθετήσεις, λανθασμένες μεταβιβάσεις και φόβος που οδηγούσε σε επικίνδυνες επιστροφές της μπάλας στον Χιώτη.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος ήρθε η αψυχολόγητη κίνηση του να ανατρέψει τον αντίπαλο σε μια φάση που κανονικά θα έπρεπε να ελέγξει την μπάλα ή στη χειρότερη περίπτωση να αποφύγει το αχρείαστο τάκλιγκ. Ευτυχώς για τον ΑΠΟΕΛ και τον ίδιο ήρθε η ισοφάριση ένα λεπτό αργότερα και ίσως τον βοηθήσει να βρει τις ψυχικές δυνάμεις. Το λέμε γιατί είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι και ο ίδιος αντιλαμβάνεται το μέγεθος και τις προεκτάσεις της προβληματικής μέχρι στιγμής παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ.

Εννοείται ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και στον Ζουέλα ειδικότερα δημιουργεί παρεμφερή προβλήματα αφού οι Πίντο και Μοράις με ή χωρίς οδηγίες επιστρέφουν πολύ πίσω προκειμένου να δώσουν βοήθειες γεγονός που δεν τους επιτρέπει να συμμετέχουν ενεργά στο οργανωτικό μέρος.

Δεν γνωρίζουμε πόσο μπορεί να βελτιωθεί ο συγκεκριμένος παίκτης και αν είναι απλά θέμα προσαρμογής-χρόνου όπως ισχυρίζεται ο προπονητής. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ είναι κίνδυνος θάνατος και πως μέχρι στιγμής οι αντικαταστάτες αυτών που έφυγαν αδυνατούν να προσφέρουν τα απολύτως απαραίτητα.

Ο Γιοβάνοβιτς ως υπεύθυνος για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου άνετα με τα όσα βλέπουμε μέχρι στιγμής. Αυτό επιβεβαιώθηκε με την απόφαση του να αποκτηθεί ο Καρυπίδης ο οποίος θα κληθεί άμεσα να πάρει θέση βασικού αφού ο Ζουέλα δεν έπεισε.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!