Η άγνωστη πλευρά μιας ιστορικής φωτογραφίας

Κανείς μας δεν αναγνωρίζει τον κύριο δίπλα από τον Τάκη Αντωνίου αλλά η παρουσία του στο γήπεδο της Σλόβαν την προηγούμενη του αγώνα έδωσε την αφορμή για να αποκαλυφθεί μια συνταρακτική πτυχή για το πως λειτουργεί το ακελ και το ποδοσφαιρικό του παράρτημα. Ο ηλικιωμένος κύριος ονομάζεται Γιούστιν Γέβορεκ και ήταν ο προπονητής της Ομόνοιας Αραδίππου τη χρονιά 1979-80. Οι παλιοί θυμούνται ότι πρόκειται για μια χρονιά ορόσημο για το κυπριακό ποδόσφαιρο με τους δυο κυρίους στη φωτογραφία να είναι εκ των πρωταγωνιστών της 1ης Μαϊου του 1980. Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας είναι γνωστά αφού ο ΑΠΟΕΛ με τέρμα του Τάκη Αντωνίου μέσα στην Πάφο και σε συνδυασμό με το απρόσμενο 1-1 της Ομόνοιας Λευκωσία μέσα στην Αραδίππου, η ομάδα μας στέφθηκε πρωταθλήτρια.

31 χρόνια μετά ο Γέβορεκ έδωσε το παρών του στην προπόνηση της ομάδας μας παραμονές του αγώνα με την Σλόβαν για να δει ξανά από κοντά την Κυπριακή ομάδα. Αναγνώρισε τον Τάκη Αντώνιου και με δάκρυα στα μάτια εκμυστηρεύτηκε στους παρευρισκομένους τις συνέπειες της ισοπαλίας με την ομόνοια.

Λίγες μέρες μετά το θρίαμβο της ομάδας του κλήθηκε εσπευσμένα στην πρεσβεία της τότε Τσεχοσλοβακίας στη Λευκωσία. Εκεί κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον πρέσβη γιατί η ομάδα της οποία ήταν προπονητής αγωνίστηκε με τόσο ζήλο απέναντι στο ποδοσφαιρικό παράρτημα του ακελ!

Οι εξηγήσεις του Γέβορεκ δεν ήταν αρκετές και η τιμωρία που του επιβλήθηκε ήταν η αναστολή της άδειας εργασίας που είχε για 5 χρόνια, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει άμεσα στη Τσεχοσλοβακία!

Αυτές ήταν κάποιες από τις μεθόδους που επιστράτευε το ακελ και το ποδοσφαιρικό παράρτημα για να κατακτά πρωταθλήματα. Οι καιροί έχουν αλλάξει αλλά όπως διαπιστώνουμε από τη διακυβέρνηση του ανίκανου τα μυαλά τους παραμένουν τα ίδια. Είναι για αυτό που έχουμε καθήκον για πολλά πράγματα με πρώτο και καλύτερο την κατάκτηση δευτέρου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!