Η αλήθεια για το πριμ πρόκρισης

Επειδή διαρρέουν διάφορα σε σχέση με πριμ πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, με σημαντικότερο το ότι οι παίκτες αποδέχτηκαν να μην τους καταβληθεί, πρέπει να παρέμβουμε και να πούμε πως έχει το όλο θέμα. Οι παίκτες ποτέ δεν εκδήλωσαν την πρόθεση ή και πρωτοβουλία να μην λάβουν το πριμ πρόκρισης. Απεναντίας στις επίσημες και ανεπίσημες κρούσεις που έγιναν με τη διοίκηση κατέστησαν σαφές ότι βάση συμβολαίου δικαιούνται το πριμ. Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου που χειρίζεται το θέμα επιχείρησε να προτείνει μια συμβιβαστική λύση που ήταν τα αυξημένα πριμ στη φάση των ομίλων. Η εισήγηση του προέδρου προς τους αρχηγούς ήταν να δοθεί αυξημένο πριμ σε περίπτωση ισοπαλίας ή νίκης στη φάση των ομίλων. Οι εσωτερικοί κανονισμοί σήμερα προβλέπουν πριμ 25% σε περίπτωση ισοπαλίας και 40% σε περίπτωση νίκης.

Η πρόταση έγινε δεκτή από την πλευρά των ποδοσφαιριστών αλλά η ανατροπή ήρθε από την ίδια τη διοίκηση.

Όπως πληροφορούμαστε στην τελευταία συνεδρία υπήρξαν έντονες διαφωνίες από κάποια μέλη του συμβουλίου με αποτέλεσμα η εισήγηση του προέδρου να μην γίνει αποδεκτή. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πάντως ότι με την πρόταση του προέδρου συμφώνησε μόνο ο Ραφαήλ. Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές αφού υπάρχει ανάγκη να κλείσει η εκκρεμότητα το συντομότερο δυνατό.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό αφού έχει και αγωνιστικές προεκτάσεις. Το παρελθόν μας έχει δείξει ότι τα πριμ μπορεί να είναι τέτοια που να στρέψουν την προσοχή των παικτών αποκλειστικά στο θεσμό του Europa League, με καταστροφικές συνέπειες στην προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!