Η διαχείριση της τριάρας

Ο Τάκης Αντωνίου πριν μια εβδομάδα προέτρεψε τους πάντες να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να μην αγχωθούν αν έρθει ένα στραβό αποτέλεσμα. Στη στήλη Πίκος Απίκος γίνεται αναφορά στην προφητική όπως αποδείχτηκε δήλωση του μέλους της διοίκησης και το ζητούμενο πλέον είναι η διαχείριση της ντροπιαστικής ήττας έτσι ώστε να επανέλθουμε δριμύτεροι. Ήταν ντροπιαστική όχι λόγω της έκτασης του σκορ αλλά γιατί η ομόνοια κατάφερε να επιβληθεί πλήρως συνδυάζοντας θέληση και σωστό αγωνιστικό πλάνο. Μέσα από την όλη παρουσία της ομάδας μας προκύπτουν κάποια σημαντικά συμπεράσματα που σχετίζονται με τις αγωνιστικές αδυναμίες του φετινού ΑΠΟΕΛ. Αδυναμίες που χρονολογούνται αλλά καταφέραμε να περιορίσουμε όταν έγινε το σερί των οκτώ νικών. Ο προβληματικός τρόπος ανάπτυξης και η πλήρης επικράτηση της ομόνοιας στο νευραλγικό χώρο του κέντρου επεξηγούνται με τον πιο παραστατικό τρόπο στο Analyse this από τον Μικαέλο Παπαδάκη.

Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει καλύτερα από όλους μας τι πήγε στραβά και ποια περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν. Ο αγώνας με την Ανόρθωση πλησιάζει και η ομάδα μας θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα, κάτι που προφανώς δεν έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του αγώνα με την ομόνοια με αυτόν που έρχεται και είναι για αυτό που πρέπει να αποφύγουμε τα ίδια λάθη. Στο αγωνιστικό μέρος όπως η ομόνοια έτσι και η ανόρθωση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους ακραίους επιθετικούς αλλά και στην ποιότητα των Αλέξα και Σπαντάτσιο. Η ομάδα μας καλείται να τους περιορίσει και παράλληλα να μπορέσει να έχει ένα ορθόδοξο πλάνο ανάπτυξης.

Η άλλη ομοιότητα είναι ότι εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε τη σημαντική διαφορά των 6 βαθμών. Κανείς στον Αρχάγγελο δεν το παραδέχεται αλλά είναι δεδομένο ότι το +6 έφερε εφησυχασμό, που με τη σειρά του οδήγησε στην αποκαρδιωτική εμφάνιση και το 3-0.

Η υπό διάλυση ανόρθωση θα έρθει στο ΓΣΠ το Σάββατο για να παίξει το τελευταίο της χαρτί γνωρίζοντας πως μόνο με νίκη παραμένει ζωντανή. Οποιοσδήποτε στον ΑΠΟΕΛ εξακολουθήσει να επαναπαύεται στο +6 το απόγευμα του Σαββάτου θα βρεθεί προ τρομερά δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ας ξυπνήσουμε λοιπόν γιατί αν μη κακό πάρουμε την κάτω βόλτα οι προτροπές για ψυχραιμία και καθαρό μυαλό δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!