Η επικοινωνία της ανοικοδόμησης του ΑΠΟΕΛ

Χτές μέσω της στήλης Πίκος Απίκος είχαμε σχολιάσει ότι διοίκηση και προπονητής δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να εξηγήσουν το σκεπτικό της ανοικοδόμησης του ΑΠΟΕΛ που οδήγησε στις μαζικές αποχωρήσεις παικτών της περσινής ομάδας. Κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο γιατί μετά από κάθε απώλεια ο ΑΠΟΕΛ μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Χτες για πρώτη φορά φέτος ο Γιοβάνοβιτς αφιέρωσε μεγάλο μέρος της δημοσιογραφικής του για να εξηγήσει τη λογική με την οποία λειτούργει κατά την περίοδο των μεταγραφών και γιατί θεωρεί την γενικότερη πολιτική που ακολουθεί πετυχημένη. Υπήρξε όμως και η παραδοχή πως κάποιες μεταγραφές που έγιναν επί θητείας του δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Συγκεκριμενοποιώντας στο βαθμό που μπορούσε τα πράγματα και φωτογραφίζοντας τη φετινά χρονιά είπε ότι είναι δύσκολο όταν φέρνεις 9-10 παίκτες να μπορέσουν να μείνουν όλοι στην ομάδα και να αντέξουν την πίεση..

Ο Γιοβάνοβιτς κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της τελευταίας πενταετίας ένιωσε την ανάγκη να μας υπενθυμίσει κάποια πράγματα τα οποία τόνισε και πέρσι σε στιγμές που η πίεση ήταν αφόρητη.

Κρατήσαμε λοιπόν τα εξής σημαντικά:

– Έστω και αν η πολιτική που ακολουθεί σε θέματα μεταγραφών κρίνεται από κάποιους ως λανθασμένη είναι αυτή που έφερε τον ΑΠΟΕΛ τις τεράστιες επιτυχίες και τα δεκάδες εκατομμύρια την τελευταία 5ετία.

– Δυο φορές έγιναν συνειδητά μαζικές αλλαγές στο ρόστερ (το 2008 και φέτος) και όταν γίνεται αυτό κάποιοι παίκτες μπορεί να μην καταφέρουν να παραμείνουν στην ομάδα. Το κόστος στελέχωσης είναι τέτοιο που μπορούν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

– Δεν πρόκειται να αλλάξει φιλοσοφία και δεν θεωρεί αποτυχία την μη κατάκτηση του πρωταθλήματος τις δυο χρονιές που η ομάδα συμμετείχε στους ομίλους

– Σέβεται του οπαδούς της ομάδας και τις απόψεις τους όπως επίσης τη δουλειά του και τη σοβαρότητα με την οποία την αντιμετωπίζει

– Υπάρχουν οικονομικά όρια τα οποία καθορίζονται από τη διοίκηση.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το ότι για πρώτη φορά το άτομο με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει τα πιο πάνω. Κρίνουμε ότι στο βαθμό που το επιτρέπει ο εγωισμός του ο Γιοβάνοβιτς έχει αναγνωρίσει τα λάθη που έγιναν, κάτι που θεωρείται απαραίτητο έτσι ώστε να παρθούν διορθωτικά μέτρα.

Αναμένουμε λοιπόν να έρθουν και αυτά.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!