Η ετυμηγορία του κόσμου

Η απόκτηση του Γιάχιτς και η σχεδόν ταυτόχρονη επίσημη παραδοχή ότι η μεταγραφική ενίσχυση προς το παρών μπαίνει στο ψυγείο ξάφνιασε κάποιους. Η απόκτηση των Ατόρνο, Ολιβέιρα και Γιάχιτς κρίθηκε από τον προπονητή ως αρκετή αφού καλύπτει τις ανάγκες του ενόψει του δεύτερου και αν όλα πάνε καλά του τρίτου προκριματικού. Ποια είναι όμως άποψη του κόσμου ο οποίο ως ένα βαθμό διαμορφώνει το κλίμα και τη δυναμική ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων; Σχεδόν δυο χιλιάδες οπαδοί μας έλαβαν μέρος στο σχετικό δημοψήφισμα που «έτρεξε» στο apoel.net από την Τρίτη. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει μερικώς ευχαριστημένη έως ευχαριστημένη. Υπάρχει φυσικά και ένα πιο μικρό ποσοστό που δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τις μεταγραφικές κινήσεις του ΑΠΟΕΛ.

Συνολικά το 50% των συμμετεχόντων δήλωσαν ευχαριστημένοι με τις τρεις μεταγραφές που έγιναν και φαίνεται να συμφωνούν με την επίσημη γραμμή που λέει ότι είμαστε πλήρεις σχεδόν σε όλες τις γραμμές. Σημαντικό όμως θεωρείτε και το ποσοστό του 32% που αφορά αυτούς που δηλώνουν μερικώς ευχαριστημένοι με τις μέχρι σήμερα μεταγραφές. Είναι προφανώς αυτοί που περίμεναν είτε περισσότερες προσθήκες είτε παίκτες με πιο «βαρετά» βιογραφικά. Και για αυτούς όμως υπάρχει η περίπτωση να ικανοποιηθούν πλήρως αφού εάν τον επόμενο ένα μήνα διαπιστωθούν κενά ή προχωρήσουμε στην Ευρώπη θεωρείται σίγουρο ότι θα προκύψει και 4η μεταγραφή.

Το 18% που δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο είναι ίσως η μερίδα των οπαδών μας που παρασυρόμενη από τις περσινές προσθήκες και τη συμμετοχή μας στους ομίλους προ διετία, πιστεύει ότι μπορούσαμε να φέρουμε παίκτες από Ισπανία, Γαλλία και άλλα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό έστω και αν η διοίκηση έκανε κάποιες κρούσεις σε παίκτες από συγκεκριμένα πρωταθλήματα. Το ότι η μικρή αυτή μερίδα είναι συνήθως και η πιο έντονη στις απόψεις της δεν είναι τυχαίο με τα όσα ακούμε σε διάφορες ραδιοφωνικές εκπομπές και όχι μόνον.

Στο τέλος της ημέρας το γήπεδο είναι ο καλύτερος κριτής και πολύ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα πρώτα δείγματα γραφής του φετινού ΑΠΟΕΛ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!