Η «νέα αρχή» και ο Σολάρι

Το καλό πρώτο ημίχρονο, η διάθεση όλων των παικτών και ιδιαίτερα του Σολάρι ήταν τα στοιχεία που μπορεί να κρατήσει κάποιος πέραν της νίκης που ήταν ούτως ή άλλως ο βασικός στόχος. Μετά την τραγική εμφάνιση με την Ανόρθωση και τον αποκλεισμό από την Αελ στο κύπελλο, η ομάδα μας είχε τρομερή ανάγκη την επιστροφή στις νίκες. Η νίκη επαναφέρει την ηρεμία αφού όπως δήλωσε και ο Μαντούκα μετά τον αγώνα οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ δύσκολες για όλους στον Αρχάγγελο. Το ζητούμενο για την ομάδα μας δεν είναι οι αποσπασματικές «απαντήσεις» αλλά η σταθεροποίηση της απόδοσης σε επίπεδα όπου θα επιτρέψουν να κλείσουμε την κανονική περίοδο με ένα καλό σερί νικών. Ο Μαντούκα ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση και ένα από τα πολλά ζητούμενα για την ομάδα είναι να μπορέσουν συγκεκριμένοι παίκτες να ανεβάσουν την απόδοση τους ενόψει και των play offs που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή. Οι Βραζιλιάνοι μας με πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις των Αλμέιδα, Μαντούκα και Μαρσίνιο είναι αυτοί που έχουμε ανάγκη να πάρουν την ομάδα στους ώμους τους και να σπρώξουν τους υπόλοιπους.

Δεν μπορούμε να μην κάνουμε αναφορά και στον Σολάρι. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Αργεντινός (όπως και οι υπόλοιποι) δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο ενώ έχασε και πάλι μια σπουδαια ευκαιρία. Η άλλη προσέγγιση όμως που είναι και η πιο ρεαλιστική είναι πως ο συγκεκριμένος παίκτης δείχνει να εκμεταλλεύεται μετά από μήνες τις ευκαιρίες που του δίνονται. Μπορεί να μην κατάφερε και πάλι να σκοράρει αλλά είχε καλή ψυχολογία που τον βοήθησε να είναι κινητικός και δημιουργικός.

Και για αυτόν το ζητούμενο είναι να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και επιμονή γιατί η συνέχεια θα είναι πολύ πιο δύσκολη και ίσως να μην αρκέσουν  τα όσα είδαμε με την Σαλαμίνα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!