Η ξεχωριστή περίπτωση του Στάθη

Η διοίκηση Ερωτοκρίτου καλείται να πετύχει μια πολύ αισιόδοξη μείωση στο μισθολόγιο των ποδοσφαιριστών και μέχρι στιγμής τα πράγματα εξελίσσονται με τον καλύτερο τρόπο. Η πλέον ευχάριστη εξέλιξη αφορά το ποδαρικό που έγινε με έναν από τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο, αφού μέχρι χτες οι συμφωνίες αφορούσαν παίκτες (Σατσιάς, Αλεξάνδρου) των οποίων τα συμβόλαια είχαν λήξη. Ο παίκτης αυτός είναι ο Αλωνεύτης ο οποίος άνοιξε το χορό των μειώσεων με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο αφού αποδέχτηκε σοβαρή μείωση στις απολαβές του για τα επόμενα χρόνια που θα αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ. Όπως πληροφορούμαστε η μείωση ανέρχεται στο 35% γεγονός που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται πράγματι για μια μεγάλη μείωση που ξεπερνά τις προσδοκίες.

Η περίπτωση του Αλωνεύτη θεωρείται ξεχωριστή αφού κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο παίκτης έχει μόνο ένα χρόνο στην ομάδα και δεν έχει δεθεί με αυτήν σε βαθμό που να κάνει τόσο μεγάλες θυσίες. Όπως δήλωσε και ο ίδιος όμως δεν τον ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα λεφτά όσο το να συνεχίσει η ομάδα να κατακτά το πρωτάθλημα και να εκπλήσσει την Ευρώπη.

Η όλη προσέγγιση του Αλωνεύτη βοηθά στα μέγιστα τη διοίκηση να συνεχίσει τις επαφές και με τος υπόλοιπους παίκτες που δεσμεύοντα με συμβόλαια αλλά πρέπει να δείξουν κατανόηση. Η δυναμική που αναπτύχθηκε το τελευταίο διήμερο βοηθά και θα πρέπει ο Ερωτοκρίτου να την εκμεταλλευτεί.

Οι μειώσεις φέρνουν ενίσχυση

Το πλάνο είναι ξεκάθαρο και λέει ότι τη χρονιά που τέλειωσε το κόστος των παικτών που δεσμεύονται και του χρόνου με συμβόλαια ανήλθε στα 4.7 εκατομμύρια ευρώ και πως το ποσό αυτό πρέπει να μειωθεί κατά 30%. Το payroll τη νέα χρόνια δεν πρέπει υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ οπότε οι μειώσεις που άρχισαν από τον Αλωνεύτη θα βοηθήσουν στο να υπάρξει σημαντικό μπάτζετ προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση.

Ο Τάκης Αντωνίου είπε χτες πως η ομάδα είναι πολύ δυνατή και πως έχουν ήδη «κλειδώσει» 19 θέσεις στο ρόστερ αλλά όλοι αναγνωρίζουν πως χωρίς ποιοτική ενίσχυση ο στόχος των ομίλων του Champions League δεν είναι ρεαλιστικός.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!