Η παγίδα του σημερινού στάτους κβο

Συμπληρώθηκε αισίως μια εβδομάδα όπου ο ΑΠΟΕΛ για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία λειτουργεί χωρίς της παρουσία του ούτω καλούμενου αρχηγού ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι πρώτες αυτές μέρες συνοδεύτηκαν με τις μαζικές ανανεώσεις παικτών καθώς και την πρώτη φουρνιά παικτών που αποδέχτηκαν να μειώσουν τις απολαβές τους. Επικοινωνιακά επιχειρήθηκε να σταλεί το μήνυμα ότι όλα αυτά είχαν την σφραγίδα του πρόεδρου, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς να έχει κάποιον που να εκτελεί χρέη αρχηγού ποδοσφαιρικού τμήματος. Η ευφορία που δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με το ότι δεν υπάρχει κάποιος παράγοντας που να ενδιαφέρεται να αναλάβει και που να έχει προηγούμενη εμπειρία δημιουργούν ένα στάτους κβο που χρίζει σχολιασμού και προσοχής.

Είναι δεδομένο ότι ο Ερωτοκρίτου έχει τον χρόνο και τη διάθεση να τρέξει τα θέματα που άπτονται του προγραμματισμού. Έχει επίσης και το κίνητρο να το κάνει αφού θέλει να στείλει το μήνυμα ότι το ποδοσφαιρικό κομμάτι μπορεί να «τρέξει» εξίσου καλά και χωρίς την παρουσία ενός ποδοσφαιροπαράγοντα. Η παρουσία των Κυριακίδη και Πολυδώρου οι οποίοι θεωρήθηκαν περισσότερο ως άνθρωποι του Γιοβάνοβιτς παρά του προέδρου είναι επίσης ένα ισχυρό κίνητρο για τον Ερωτοκρίτου.

Οι πρώτες αυτές μέρες ίσως να έστειλαν το μήνυμα στον πρόεδρο ότι δεν είναι αναγκαία η παρουσία ενός ατόμου που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

Μια άλλη διάσταση που έχει αναδειχθεί και προβληματίζει τον πρόεδρο και τον περίγυρο του είναι αυτή της στελέχωσης του προπονητικού τιμ. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο Ερωτοκρίτου έχει τις αμφιβολίες του για το αν ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να αντέξει τα συμβόλαια των Κόντη και Πουρσαϊτίδη.

Οι αμφιβολίες αυτές δεν πηγάζουν μόνο από την ανάγκη για μείωση των εξόδων αλλά και από τα καθήκοντα των συγκεκριμένων. Και αυτό γιατί βλέπει, στην πιο καθοριστική περίοδο της μεταγραφικής περιόδου, τον Πάουλο Σέρτζιο να μην εμπλέκει τους Πουρσαϊτίδη και Κόντη σε ουσιαστικό βαθμό και να έχει το δικό του βοηθό προπονητή για τη συνέχεια.

Ο Ερωτοκρίτου από την άλλη γνωρίζει ότι η καθημερινή του ενασχόληση με τα το ποδοσφαιρικού τμήματος θα τον φθείρει και είναι για αυτό που ήδη επεξεργάζεται το πλάνο για τη συνέχεια. Η επιθυμία του είναι να οριστεί ή και να εργοδοτηθεί άτομο της απόλυτου εμπιστοσύνης του για ευνόητους λόγους.

Έφτασε η στιγμή για τεχνικό διευθυντή;

Κάπου εδώ θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα αν είμαστε έτοιμοι σαν ομάδα να κάνουμε το μεγάλο βήμα που αφορά την πρόσληψη ενός τεχνικού διευθυντή. Ο χειρισμός του Πουρσαϊτίδη ως σκαόυτερ δημιουργεί ερωτηματικά για το αν υπάρχει αυτή η ετοιμότητα και για το αν μπορεί το άτομο αυτό να συνυπάρξει με τον Πάουλο Σέρτζιο. Το λέμε αυτό γιατί οι πρώτες εντυπώσεις για τον Πορτογάλο λένε ότι ίσως να είναι πιο απόλυτος από τον Γιοβάνοβιτς στο ποιος πρέπει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε θέματα μεταγραφών.

Είναι για αυτό που η εναλλακτική επιλογή είναι να βρεθεί ένα άτομο, ίσως πρώην ποδοσφαιριστής, που θα είναι διαθετημένος να παίξει το ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ διοίκησης και Αρχαγγέλου.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να θεωρηθεί μόνιμη αφού πολύ σύντομα θα αναδειχθούν οι δυσκολίες του να μην υπάρχει ένα άτομο που θα εκτελεί χρέη αρχηγού ποδοσφαιρικού τμήματος.

Σχετικά άρθρα

Ο μύθος του υπεύθυνου προγραμματισμού και η επόμενη μέρα

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!