Η παρακαταθήκη επιβάλει υπέρβαση

Πέραν των εκατομμυρίων ευρώ που δυστυχώς δαπανήθηκαν και σπαταλήθηκαν πολύ νωρίς, η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που άφησαν οι ομάδες του Γιοβάνοβιτς είναι οι βαθμοί κατάταξης του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη. Οι δυο πορείες στους ομίλους του Champions League το 2009 και το 2011 έδωσαν στους βαθμούς χιλιάδες βαθμούς στο λεγόμενο coefficient της UEFA γεγονός που μας επιτρέπει να είμαστε ανάμεσα στους «δυνατούς» στις κληρώσεις των προκριματικών. Η ευλογία αυτή έχει όμως ημερομηνία λήξης. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά όπου για σκοπούς βαθμών κατάταξης μας λαμβάνεται υπόψη η συγκομιδή βαθμών της περιόδου 2009-10. Όπως είναι γνωστό το σχετικό σύστημα αξιολογεί την πορεία των τελευταίων πέντε ετών κάθε ομάδας, οπότε ο ΑΠΟΕΛ θα έχει για τελευταία φορά του βαθμούς που κέρδισε από την πρώτη του παρουσία στους ομίλους του Champions League.

Γίνεται αντιληπτό ότι αν η ομάδα μας δεν μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσθέσει τους βαθμούς που χάνει θα χάσει το πλεονέκτημα του «δυνατού» στις κληρώσει των ευρωπαϊκών κυπέλλων που έρχονται.

Η παράμετρος αυτή παίζει το δικό της ρόλο στο όλο πλάνο και είναι για αυτό που η διοίκηση Πετρίδη πρέπει να αξιολογήσει σωστά τα δεδομένα. Αν ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να επιχειρήσει την υπέρβαση από πλευράς μεταγραφικής ενίσχυσης προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες του για είσοδο στους ομίλους η κατάλληλη στιγμή είναι φέτος.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει 37650 βάθμους.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!