Η πιο μεγάλη ώρα

Η μέρα που περιμέναμε έφτασε. Σε λίγες ώρες θα μαζευτούμε στο ΓΣΠ για να στηρίξουμε τους ποδοσφαιριστές στον πιο σημαντικό αγώνα του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος υπερβολής στο ότι ο αγώνας ενάντια στον αιώνιο μας αντίπαλο είναι ορόσημο για την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Με νίκη θα αρχίσει να τρέμει η γη αφού η ομάδα μας θα αποκτήσει τη δυναμική που της λείπει από την αρχή του πρωταθλήματος και παρά το -6 από την κορυφή οι προοπτικές μας θα είναι άριστες. Η απόδοση και το πάθος των παικτών στον τελευταίο αγώνα όπως επίσης και ο τρόπος που ήρθε η νίκη κάνουν τους πάντες να λένε ότι πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτήν. Πρέπει λοιπόν να κερδίσουμε σήμερα τον αιώνιο μας αντίπαλο.

Το αγωνιστικό πλάνο

Οι παίκτες πάνω στους οποίους θα βασιστεί ο Γιοβάνοβιτς είναι γνωστοί και τα ερωτηματικά αφορούν μια δυο θέσεις. Το πρώτο ερωτηματικό αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας όπου Αλεξάνδρου και Κλουκόφσκι είναι οι δυο επιλογές. Ο Καναδός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμό του και δεν θα είναι έκπληξη αν τον δούμε βασικό. Το ζητούμενο για αυτόν που θα καλύψει το αριστερό είναι να περιορίσει τον Χριστοφή που είναι ο πιο δημιουργικό παίκτης των πρασίνων.

Υπάρχει όμως και ένα ερωτηματικό όσον αφορά τον Μπενασούρ. Ο Τυνήσιος ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και θεωρείται έτοιμος αλλά η συμμετοχή του ή όχι στο αρχικό σχήμα ήταν κάτι που θα αποφασιζόταν την τελευταία στιγμή.

Η παρουσία του Μπένα είναι σημαντική αφού οποιοσδήποτε επιχειρήσει να τον αντικαταστήσει θα είναι λύση ανάγκης με τον Μαντούκα να φαντάζει η μοναδική επιλογή. Θεωρούμε ότι στο αρχικό σχήμα θα επιστρέψει ο Ατόρνο για να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης ενώ δεν θα υπάρξουν αλλαγές προσώπων στη μεσοαμυντική διάταξη.

Με αυτά τα δεδομένα η πιθανότερη εντεκάδα θα αποτελείται από τους Πάρντο, Σέρχιο, Αλεξάνδρου, Μπόρδα, Μοράις, Πίντο, Τζιόλης, Μπενασούρ, Αλωνεύτης, Μαντούκα, Ατόρνο.

Που θα κριθεί ο αγώνας

Όπως γράφει και ο Μικαέλο Παπαδάκης στο Analyse this η απόδοση της ομάδας στον τελευταίο αγώνα είναι ο οδηγός για το πώς θα τα καταφέρουμε και σήμερα. Ζητούμενο να περιορίσουμε τα λάθη στο δικό μας μισό του γηπέδου και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα πρέπει να δημιουργήσουμε.

– Η παρουσία του Νούνο στο κέντρο της άμυνας έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να λειτουργήσει καλύτερα η μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας στο Τσίρειο. Ο Πορτογάλος θα πρέπει και σήμερα να «δέσει» καλά με τον Μπόρδα και να ξεκινά τις επιθέσεις της ομάδας με τρόπο δημιουργικό έτσι ώστε να δώσει στηρίγματα και στον Τζιόλη.

–  Η προβληματική φέτος αριστερή μας πλευράς θα δοκιμαστεί έντονα αφού εκεί θα κινείται ο ταχύς Χριστοφή και ο περιορισμός του θα βοηθήσει στο να μην γίνουν απειλητικοί.

– Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να επιβάλει το ρυθμό του και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι αντεπιθέσεις των  χοχων να ανακοπούν εν τη γενέσει τους. Αυτό σημαίνει ότι οι Τζιόλης και Πίντο θα πρέπει να κερδίσουν μάχες στο χώρο του κέντρου.

– Είτε με τον Μπένα βασικό είτε με άλλον σε ρόλο οργανωτή το ζητούμενο είναι να είμαστε δημιουργικοί και αποτελεσματικοί. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και ακραίοι μέσοι οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν ουσιαστικά στηρίγματα στον Ατόρνο για να μην «κοπούμε» στα δυο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!