Μαντούκα με διαφορά

Οι προβλέψεις αρκετών επιβεβαιώθηκαν από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το δημοψήφισμα μας και ο Γκουστάβο Μαντούκα ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ τη φετινή χρονιά. Η επικράτηση του μάλιστα ήταν εντυπωσιακή αφού σε σύνολο 2493 ψήφων συγκέντρωσε τους 896 (36%). Είναι χαρακτηριστικό ότι δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία αναδείχτηκε ο Τρισκόφσκι με σημαντική όμως διαφορά από τον Βραζιλιάνο αφού συγκέντρωσε το 19% των ψήφων. Και η δεύτερη θέση που κατέλαβε ο Σκοπιανός μπορείς να θεωρηθεί αναμενόμενη εξέλιξη αφού οι δυο τους ήταν οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά, με τον Τρισκόφσκι να ξεχωρίζει τον πρώτο γύρο και τον Μαντούκα να κάνει τη διαφορά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Ο Μαντούκα αν και στα αρχικά στάδια της φετινής χρονιάς έδειξε να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής για να βρει το ρόλο του μέσα στην ομάδα στην πορεία κατάφερε όχι μόνο να προσαρμοστεί αλλά και να ξεχωρίσει. Έστω και αν η θέση στο αριστερό άκρο δεν έδειχνε να του ταιριάζει μπόρεσε να δώσει ουσιαστικές βοήθειες. Μέσα στη χρονιά επιβεβαιώθηκε η ικανότητα του στις στημένες φάσεις αφού μαζί με τον Χαραλαμπίδη είχαν την ευθύνη να στέλλουν την μπάλα εκεί που έπρεπε. Τα 10 γκολ που πέτυχε (5 πέναλτι) τον φέρνουν μέχρι στιγμής στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Σολάρι γεγονός που βοήθησε στα μέγιστα αφού το επιθετικό βάρος διανεμήθηκε ισόποσα σε 3-4 ποδοσφαιριστές.

Η ικανότητα του να στέλλει την μπάλα εκεί που πρέπει έφερε τον Μαντούκα στη δεύτερη θέση στις ασίστ (8) πίσω από τον Χαραλαμπίδη (9) γεγονός που δείχνει την πολυδιάστατη προσφορά του. Πέραν αυτών όμως δείχνει να είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει την ικανότητα να βάλει το καλό της ομάδας πάνω από οτιδήποτε ενώ με τη σοβαρότητα και τον χαρακτήρα του κέρδισε τους πάντες στον Αρχάγγελο.

Όσον αφορά του υπόλοιπους στο σχετικό δημοψήφισμα ο Αλμέιδα βρίσκεται στη 3η θέση πολύ κοντά στον Τρισκόφσκι με ποσοστό 16% αφού αν και δεν κατάφερε να δείξει τις φοβερές ικανότητες του σε βάθος χρόνου εξακολουθεί να εκτιμάται ιδιαίτερα από τον κόσμο. Κατά τα άλλα επιβεβαιώθηκε ότι αναγνωρίζουμε ως ένα βαθμό τη σημαντικότητα και συνεισφορά κάποιων παικτών αλλά το γεγονός ότι αγωνίζονται σε μη δημοφιλής θέσεις επηρεάζει τους ψήφους που συγκεντρώνουν. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι Μοράις (10%) και Πουρσαϊτίδης (6%) συγκέντρωσαν ποσοστά που δεν ανταποκρίνονται στην τεράστια συνεισφορά αλλά και σταθερότητα που επιδεικνύουν όχι μόνο φέτος αλλά τα τελευταία χρόνια γενικότερα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!