Μεταγραφές: προς το παρών μόνο επιθετικό

Μπορεί οι οπαδοί μας να θέλουν ενίσχυση σε περισσότερες θέσεις αλλά το μεταγραφικό πλάνο του προπονητή αυτή τη στιγμή προβλέπει μόνο μια μεταγραφή και αυτή θα αφορά παίκτη που μπορεί να δώσει βοήθειες στην επίθεση. Ο Γιοβάνοβιτς δεν μπήκε στη διαδικασία να σκιαγραφήσει τον παίκτη που ψάχνει ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το ότι θα λείψουν αρκετές μέρες τον Ιανουάριο οι Καρυπίδης και Ζουέλα (Κόπα Άφρικα). Παρόλα αυτά δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Αναλυτικά οι κυριότερες τοποθετήσεις του Γιοβάνοβιτς:

Ο απολογισμός για τον πρώτο γύρο…

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά σίγουρα πάντα μένει η τελευταία εμφάνιση. Αν κερδίζαμε την Ανόρθωση θα ήμασταν πρώτοι. Σίγουρα μας δημιουργεί μια στεναχώρια το τελευταία παιχνίδι του πρώτου γύρου. Δεν είμαι όμως δυσαρεστημένος από την συνολική μας παρουσία. Η πικρία του πρώτου γύρου είναι ότι χάσαμε αρκετούς βαθμούς στην έδρα μας και δεν είναι κάτι συνηθισμένο για εμάς. Είμαστε στο -4 και σίγουρα είμαστε ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ανόρθωση. Αυτά τα παιχνίδια μας χάλασαν την εικόνα του πρώτου γύρου».

Αν θα γίνουν αλλαγές…

«Λόγω ελλείψεων κάποιων παικτών ίσως να έχουμε τακτικές αλλαγές στο επόμενο παιχνίδι. Γενικώς όμως σαν ομάδα δεν λειτουργούσαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο με την Ανόρθωση. Ήταν πολύ κακό το παιχνίδι μας, και ενδεχομένως να έχουμε κάποιες αλλαγές στο δεύτερο γύρο».

Για το ότι στα ντέρμπι η ομάδα δεν τα πήγε καλά…

«Μας προβληματίζει σίγουρα γιατί δεν πήραμε αποτελέσματα που έπρεπε να πάρουμε. Δεν είχαμε την απόδοση που μπορούσαμε να έχουμε. Ιδιαίτερα στους αγώνες με ΑΕΚ και Ανόρθωση. Αυτό, είναι απόλυτα φυσιολογικό για μια ομάδα σαν εμάς. Το ίδιο όμως θα με ρωτούσατε αν χάναμε και από μικρές ομάδες. Είναι παιχνίδια του πρεστίζ και της εικόνας της ομάδας. Όμως δεν μπορείς να δώσεις κάποια ιδιαίτερη απάντηση σε αυτή την κατεύθυνση. Η πορεία μας και η εικόνα μας σε αυτά τα παιχνίδια που δεν κερδίσαμε δεν ήταν σε όλα ίδια. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ είχαμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο και ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Όταν έχεις στόχο το πρωτάθλημα όλα τα παιχνίδια και οι βαθμοί είναι σημαντικοί. Σίγουρα οι ήττες με την Ανόρθωση και την ΑΕΚ μας πληγώνουν πάρα πολύ».

Για την μέτρια παρουσία ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη μεσοεπιθετική γραμμή…

«Μεσοεπιθετικά έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και όταν αυτοί δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση σίγουρα έχουμε πρόβλημα. Είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές μπορεί να παίξουν καλά μαζί. Γενικώς είναι σίγουρα μια γραμμή πολύ σημαντική για εμάς και μας βοηθά σε καλύτερη ροή. Δεν λέω ότι υπάρχουν παίκτες που δεν ταιριάζουν και δεν μπορούν να παίξουν μαζί. Είναι όλοι καλοί ποδοσφαιριστές».

Για τον Μπενασούρ:

«Είναι πολύ χρήσιμος για εμάς σίγουρα, ανάλογα όμως με το στυλ του παιχνιδιού που παίζουμε. Είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ στο παιχνίδι τους. Τις περισσότερες αλλαγές στο παιχνίδι μου θα τις δείτε μεσοαμυντικά και όχι μεσοεπιθετικά και αυτό θα το δείτε και στις περισσότερες ομάδες. Δεν έχει σημασία αν έπαιξε ή όχι ακόμη 90λεπτο».

Για τους Σολάρι και Μπούντιμιρ:

«Είναι κρίμα γι’ αυτά που ακούγονται ιδιαίτερα όσον αφορά το ιατρικό τιμ. Είναι κρίμα απλά, αυτά που γράφονται για τον Σολάρι. Πολλές φορές σαν ομάδα, όταν υπάρχουν περιπτώσεις τραυματισμού μπορεί να ζητήσουμε και μια δεύτερη γνώμη. Όσον αφορά τον Σολάρι και τον Μπούντιμιρ, ζητήσαμε πάλι να κάνουμε δεύτερες εξετάσεις για να δούμε τα αποτελέσματα. Είναι άνθρωποι που δουλεύουν πολύ και τουλάχιστον είναι κρίμα να τους διαψεύδουμε. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο μόνο για εμάς, αλλά και για άλλες ομάδες. Για σοβαρούς τραυματισμούς ζητάμε πάντα και δεύτερη γνώμη».

Για τις μεταγραφές:

«Σίγουρα πρέπει να ενισχυθούμε μεσοεπιθετικά και με την επιστροφή του Ολιβέιρα. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ να παρέμβω στα γραφόμενα σας όσον αφορά το ΑΠΟΕΛ. Το ΑΠΟΕΛ έχει την δυνατότητα της οικονομικής κατάστασης, και όποιος θέλει να κάνει προώθηση, εύκολα χρησιμοποιεί το όνομα του ΑΠΟΕΛ. Δεν θέλω να αναφερθώ για το αν σκεφτόμαστε για καθαρόαιμο επιθετικό. Δεν έχω προτεραιότητα για θέσεις».

Για το ότι αγωνιστικά δεν καλύφθηκαν τα κενά των Αΐλτον και Τρισκόφσκι…  

«Όταν ξεκινήσαμε την προετοιμασία και οι δύο παίκτες ήταν μαζί μας. Η μεταγραφή του Αΐλτον  ήταν απρόβλεπτη για εμάς και έπρεπε να προσαρμοστούμε πάνω στην φυγή του και ουσιαστικά να τον αντικαταστήσουμε σε αυτή την μεταγραφική περίοδο. Ήταν μια μεταγραφή που έγινε για πολλούς λόγους».

Για το παιχνίδι με την Ένωση:

«Είναι δΔύσκολο παιχνίδι γιατί ερχόμαστε από ήττα. Αν κερδίζαμε την Ανόρθωση τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Είναι το τελευταίο μας παιχνίδι και αυτό μένει. Κάναμε κακή εμφάνιση και στα δύο παιχνίδια. Σίγουρα η Ένωση δεν θα έχει καμία σχέση με την Ένωση του πρώτου γύρου. Έδειξε ότι είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα και τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Χρειαζόμαστε τις νίκες για να μας βοηθήσουν στην μετέπειτα λειτουργία της ομάδας μας».

Για τους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν από την ομάδα:

«Ακόμη δεν αποφάσισα».

Για τον προγραμματισμό:

«Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα που δημιουργείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι στο κέντρο της άμυνας. Θα απουσιάζουν οι Καρυπίδης και Ζουέλα (Κόπα Άφρικα). Ναι μεν επιστρέφει ο Ολιβέιρα, αλλά θα χρειαστεί χρόνο. Μας απασχολεί μεσοαμυντικά η ομάδα. Θέλουμε να κλείσουμε όσο πιο νωρίς γίνεται τον παίκτη στην επίθεση. Προς το παρών, δεν ψάχνω κεντρικό αμυντικό  Έχω πέντε και μόνο τρεις θα είναι διαθέσιμοι τον Ιανουάριο».

Για τον Ολιβέιρα:

«Δεν φτάνουν οι προπονήσεις που κάνει για να επανέλθει, χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του».

Για τον Αντωνιάδη:

«Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και στήριξη, έκανε καλό παιχνίδι με Ανόρθωση».

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!