Μισογεμάτο ή μισοάδειο

Το αν θεωρούσαμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίζαμε την ομόνοια είναι μέρος του προβλήματος αφού όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως δεν είμαστε σε θέση να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Η απόδοση και όχι τόσο η ισοπαλία έφερε εκ νέου τον προβληματισμό σε μια μερίδα κόσμου που βλέπει εδώ και βδομάδες την ομάδα να μην αποδίδει ικανοποιητικά αλλά να καταφέρνει να κερδίζει. Χτες όμως αυτό δεν έγινε γιατί βρήκαμε απέναντι μας μια πιο αποφασισμένη και διαβασμένη ομάδα. Αναλόγως προτιμήσεων και προσέγγισης κάποιος μπορεί να δει το ποτήρι του ΑΠΟΕΛ μισογεμάτο ή μισοάδειο. Ας δούμε λοιπόν και τα δυο..

Το μισογεματό Ο ΑΠΟΕΛ ήταν προβληματικός μόνο στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα και πάλι όμως κατάφερε να μην χάσει έναν αγώνα ο οποίος είναι τριπλής παραλλαγής έστω και αν υποτιμήσαμε την ομόνοια. Η ομάδα επέλεξε σε έναν ακόμα αγώνα το 4-4-2, το οποίο ήταν κατά την άποψη του προπονητή μονόδρομος έστω και αν ο Μπουντιμίρ δεν ήταν έτοιμος για βασικός.

Αλεξάνδρου, Μαντούκα και Ατόρνο αντιμετώπιζαν προβλήματα πριν τον αγώνα αλλά κρίθηκαν έτοιμοι, παρόλο που ο τελευταίος αποχώρησε τραυματίας και ο Βραζιλιάνος ήταν σε έναν ακόμα αγώνα πίσω από πλευράς απόδοσης.

Η λάθος αλλαγή με την είσοδο του Σολάρι δεν στοίχησε αφού αν και πιεστήκαμε, αντέξαμε ενώ οι παίκτες ασυναίσθητα έδειξαν ότι βολεύονται με την ισοπαλία που σαν αποτέλεσμα δεν ήταν και το χειρότερο.

Η άχαρη εικόνα στα τελευταία στάδια του αγώνα ανέδειξε το καθαρό μυαλό και ηγετική παρουσία του Καρυπίδη, τη σημαντικότητα της παρουσία του Τζιόλη ενώ δεν τα πήγε άσχημα και ο Ζουέλα στα αμυντικά του καθήκοντα.

Η διακοπή θα βοηθήσει να επανέλθουν οι τραυματίες και με ένα νέο σερί νικών επί Ολυμπιακού, Σαλαμίνας και Αγίας Νάπας θα παραμείνουμε στην κορυφή χωρίς συγκάτοικο και οι μουρμούρηδες θα ηρεμήσουν μέχρι την επόμενη απώλεια.

Το μισοάδειοΟ ΑΠΟΕΛ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να θέσει εκτός διεκδίκησης την ομόνοια και να μείνει μόνος στην κορυφή. Το μέγεθος της ευκαιρίας αλλά και αποτυχίας αποτυπώνεται και μέσω των απουσιών που είχε ο αντίπαλος. Ο Σαβέσκι παρουσιάστηκε πιο διαβασμένος ενώ οι αλλαγές του έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του που το δεύτερο ημίχρονο επιδίωξε έντονα το γκολ αλλά ο Πάρντο πέτασε στο 82.

Το πλάνο του Γιοβάνοβιτς δεν λειτούργησε αφού σε έναν ακόμα αγώνα συγκεκριμένοι παίκτες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Χαραλαμπίδης, Μαντούκα και Μοράις δεν έκαναν αυτά που έπρεπε έτσι η ομάδα «κόπηκε» στα δυο. Ο Αλωνεύτης όχι μόνο δεν έκανε τη διαφορά αλλά στο τέλος χάθηκε ενώ ούτε οι αλλαγές βοήθησαν.

Η τελευταία μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και ατυχέστατη αφού η παρουσία των Σολάρι και Μπουντιμίρ έκανε την ομάδα φοβερά στατική και επέτρεψε στον αντίπαλο να γεμίσει το κέντρο και να επιτίθεται συνεχώς.

Ο ΑΠΟΕΛ σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η διοίκηση δεν παρουσιάζει σταθερή βελτίωση από αγώνα σε αγώνα ενώ πολλές από τις φετινές προσθήκες κουβαλούν ακόμα ερωτηματικά στο κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν στον αναμενόμενο βαθμό.

Στο πρώτο πραγματικό ντέρμπι η ομάδα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί όπως θα ανέμεναν οι περισσότεροι και αν δεν τα καταφέρει να κάνει το ίδιο σε αυτά που θα έρθουν με Ανόρθωση και Ομόνοια θα έχουμε πρόβλημα.  

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!