Να δείξουμε χαρακτήρα πρωταθλητή

Μετά την ήττα στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς από την Αελ, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να δείξει σήμερα ότι έχει την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και διάθεση για να κερδίσει μια άλλη ομάδα που έρχεται στο ΓΣΠ αποφασισμένη για βαθμολογικό κέρδος.  Η Ανόρθωση δεν επιβεβαίωσε ακόμα ότι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά τυχόν υποτίμηση της θα μας οδηγήσει απόψε στην αναζήτηση των λόγων που δεν κερδίσαμε. Η ποιότητα και ανωτερότητα της ομάδας μας είναι δεδομένη στη θεωρία αλλά δεν αρκεί και είναι για αυτό που υπερτονίζουμε τη σημασία του να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε για σήμερα τον αγώνα με την Πόρτο. Όλοι ανεξαιρέτως με πρώτους και καλύτερους τους ποδοσφαιριστές. Ο Γιοβάνοβιτς επισήμανε χτες με τρόπο ξεκάθαρο ότι η ομάδα μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα στους αγώνες πρωταθλήματος. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους που δεν έχουμε σταθεροποιήσει ακόμα την απόδοση μας σε ψηλά επίπεδα. Ο Χαραλαμπίδης επίσης δήλωσε προ μηνός ότι το θέμα συγκέντρωσης στους αγώνες πρωταθλήματος είναι καθαρά εγκεφαλικό και εξαρτάται από τον κάθε ποδοσφαιριστή αν θα το πετύχει και πως η αίσθηση του είναι ότι φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Το αγωνιστικό πλάνο

Παρόλο που ο Γιοβάνοβιτς ανατρέπει τις προβλέψεις πολλών όσων αφορά την αρχική 11αδα ότι αυτή τη φορά δεν θα μας εκπλήξει. Όλα δείχνουν διάταξη με έναν επιθετικό στην κορυφή του 4-5-1 με τον Αλμέιδα να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα αφού έμεινε εκτός με την Άχνα περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Ο Μπελαϊτ αναμένεται να έχει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ρόλο οργανωτικού μέσου έχοντας στηρίγματα από τα άκρα τους Χαραλαμπίδη και έναν εκ των Τρισκόφσκι και Μαντούκα.

Ο Μοράις ξεκουράστηκε 10 λεπτά στον αγώνα με την Άχνα οπότε είναι έτοιμος για ακόμα ένα απαιτητικό 90λεπτό ενώ η σίγουρη επιλογή για παρτενέρ του είναι ο Πίντο έστω και αν ο Γιάχιτς έδειξε ότι μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις.

Στην άμυνα θα υπάρξει η προσθήκη του Αλεξάνδρου στο αριστερό άκρο ενώ ο Πουρσαϊτίδης λογικά θα επιστρέψει στο δεξί άκρο παρά το ότι ο Σολωμού πήγε καλά στην Άχνα. Στο κέντρο της άμυνας ο Ζόρζε είναι ο σίγουρος και το ζητούμενο είναι ποιος εκ των Ολιβεϊρα και Κακά θα προτιμηθεί με τον πρώτο να έχει προβάδισμα. Τέλος ο Πάρντο που έδειξε πολύ καλά στοιχεία μέχρι στιγμής θα έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο σήμερα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!