Να κερδίσουμε κούραση και Αεκ

Η 13η αγωνιστική είναι καθοριστική αφού η ομάδα μας καλείται να κερδίσει την Αεκ έτσι ώστε να εδραιωθεί στην κορυφή και να διαφυλάξει τη διαφορά των 5 βαθμών από τον Απόλλωνα που με τη σειρά του έχει δύσκολο αγώνα με τον Ερμή. Τα δεδομένα όσον αφορά τον ΑΠΟΕΛ είναι γνωστά αφού υπάρχουν προβλήματα τα οποία και αυτή την αγωνιστική πρέπει να ξεπεραστούν ανώδυνα. Η κούραση την οποία βγάζει η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο τις τελευταίες εβδομάδες είναι ένα σοβαρό θέμα που σχετίζεται άμεσα και με τη δυσκολία να λειτουργήσουμε σωστά μεσοεπιθετικά. Σήμερα θα έχουμε απέναντι μας την Αεκ η οποία έχει δείξει ότι έχει την ποιότητα που τις επιτρέπει να έχει απαιτήσεις αν μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα δικά μας προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως ο αγώνας θα κριθεί από την εικόνα που θα βγάλει ο ΑΠΟΕΛ μέσα στο γήπεδο και είναι για αυτό που οι παίκτες πρέπει να δείξουν ότι θέλουν τη νίκη περισσότερο από τον αντίπαλο.

Τα αγωνιστικά προβλήματα είναι γνωστά αφού οι Γκόμες και Ντε Βινσέτι έμειναν εκτός αποστολής. Από την άλλη οι Καρλάο και Τζιμπούρ είναι στο πλάνο του Δώνη και αυτό που μένει να δούμε είναι αν κριθούν έτοιμοι και για βασικοί κάτι που φαίνεται να ισχύει για τον καλύτερο αμυντικό μας.

Το ζητούμενο για την ομάδα μας σε έναν ακόμα αγώνα είναι να μπορέσει να λειτουργήσει καλά και σωστά το μεσοεπιθετικό πλάνο. Οι επιλογές του Δώνη είναι συγκεκριμένες και μάλλον περιορισμένες σε σχέση με τους παίκτες που θα παραταχθούν σε διάταξη 4-4-2.

Όπως και στον αγώνα με την Ανόρθωση στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής αναμένεται να πάρουν θέση οι Αλωνεύτης και Εφραίμ. Το ζητούμενο με τους συγκεκριμένους παίκτες είναι να μπορέσουν με την ταχύτητα και διεισδυτικότητα τους να γίνουν δημιουργικοί και να φέρουν το παιχνίδι στην περιοχή τη Αεκ. Ο κουρασμένος Βινίσιους είναι επίσης βαρόμετρο αφού είναι αυτός που μπορεί να ενώσει τις τρεις γραμμές από τον κεντρικό άξονα με δημιουργικό τρόπο.

Όσον αφορά το επιθετικό δίδυμο οι Μαντούκα και Σιέρινταν λογικά έχουν προβάδισμα έναντι του Τζιμπούρ ή ακόμα και του Σωτηρίου. Ο Βραζιλιάνος δείχνει και είναι κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια των πρώτων 4 μηνών αλλά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου στο Άμστερνταμ σχετίζεται με την ανάγκη να εξακολουθήσει να μας ξελασπώνει στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά από την μια μέρα στην άλλη απλά κα μόνο επειδή πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις μας στο Champions League. Είναι για αυτό που το μοναδικό ζητούμενο και σήμερα είναι η νίκη έστω και αν έρθει με τον ίδιο τρόπο που ήρθε και στους τελευταίους αγώνες.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!