Να προσγειωθούν όσοι πετάνε

Το δικό του μήνυμα προσγειώσεις και σοβαρότητας έστειλε ο Γιοβάνοβιτς όχι μόνο ενόψει του αγώνα με την Αλκή αλλά και γενικότερα. Αντιλαμβανόμενος ότι η πρόκριση στους ομίλους έχει κάνει κάποιους να κάνουν τρελές σκέψεις , υπενθύμισε την ανάγκη να δείχνουν όλη ταπεινότητα. «Όταν εδώ στο ΑΠΟΕΛ πούμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και ότι η Κύπρος δεν μας χωρά τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για εμάς» ήταν η ατάκα του Σέρβου προπονητή την οποία όλοι πρέπει να έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Οι πιο χαρακτηριστικές τοποθετήσεις του προπονητή μας.

Για την Αλκη: «Ήμασταν όλοι σκορπισμένοι θα μαζευτούμε αύριο. Μπορεί η Αλκή να έχασε με 4-1 στην πρεμιέρα αλλά είναι καλή ομάδα και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα».

Για τον Χιώτη:«Δεν πρόκειται να τον πιέσουμε να αγωνιστεί καθώς ακολουθούν πολλοί αγώνες, θα δω μέχρι αύριο σε πιο βαθμό μπορώ να τον υπολογίζω». Αντίθετα είπε πως ο Ατόρνο είναι στη διάθεση του.

Για τις μεταγραφές:Ο Μπελαΐτ κάνει έξτρα προπονήσεις εκτός από την ομάδα, ενώ ο Πάρντο και ο Κακά επειδή έκαναν προπονήσεις με τις προηγούμενες ομάδες τους είναι σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

Tο σκεπτικό για την απόκτηση Πάρντο: «Δεν ήταν ξαφνική κίνηση, υπήρχε στο πλάνο του καλοκαιριού. Τον Μάιο μίλησα με τον Κίσσα και του είχα πει ότι ίσως αποκτηθεί κι’ άλλος τερματοφύλακας. Άρα δεν είναι κάτι που αποφασίστηκε τώρα. Μέχρι πέρσι και όλα αυτά τα χρόνια είχαμε 4 τερματοφύλακες. Φέτος είχαν μείνει τρεις. Φανταστείτε να μην είχα τον Πάρντο αυτή την εβδομάδα. Ο Χιώτης ήταν τραυματίας, ο Κίσσας απουσίαζε με την Εθνική. Είχαμε μείνει με τον Πάνο. Η απόκτηση τερματοφύλακα πάντα ήταν στις σκέψεις μας. Είπαμε ότι αν βρούμε κάτι καλό θα κινηθούμε. Δεν αποκτήσαμε τον Πάρντο για τα μάτια του κόσμου, ή για χάρη της μεταγραφής. Τον γνωρίζω πολύ καλά, είναι καλός τερματοφύλακας και νομίζω θα μας βοηθήσει.Από τη στιγμή που προέκυψε η περίπτωση Πάρντο που πληρούσε τα κριτήρια προχωρήσαμε στην απόκτηση του. Δεν κάνω τυχαία μεταγραφές ούτε για χάρη του κόσμου. Κάναμε κίνηση γιατί προέκυψε ο Πάρντο που τον ξέρω, δεν σημαίνει ότι μειώνεται η αξία των άλλων τριών τερματοφυλάκων μας, απλά φέρνει ανταγωνισμό που σε υγιείς αθλητές φέρνει πείσμα για πιο σκληρή δουλειά. Ο Χιώτης πρόσφερε πάρα πολλά, ενώ τον Κίσσα τον είδατε και με την ΑΕΚ».

Τσάμπιονς Λιγκ και εμπορικότητα αντιπάλων:«Με ενόχλησε αυτή η συζήτηση και θυμήθηκα την εποχή του 80’ που οι ομάδες περίμεναν καλές κληρώσεις για να πάνε για ψώνια στο Μιλάνο. Όταν τις ομάδες αυτές τις χαρακτηρίζουμε μη εμπορικές, πως μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτές το ΑΠΟΕΛ. Πόσες ομάδες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια είναι καλύτερες από αυτές; Είναι τρεις εξαιρετικές ομάδες».

Δείτε το βίντεο από τη δημοσιογραφική του Ιβάν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!