Οι τέσσερις προκλήσεις

Με τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων τα ζητούμενα και οι προκλήσεις ήταν πολλές όπως επίσης και η δυσπιστία κάποιων στο αν ο Γιοβάνοβιτς και η διοίκηση θα μπορούσαν να χτίσουν έγκαιρα μια νέα ομάδα. Μια ομάδα που θα ήταν το ίδιο ή ακόμα καλύτερη από αυτήν της τελευταίας διετίας η οποία έφερε τίτλους, εκατομμύρια ευρώ και έκανε τους πάντες περήφανους. Παρόλο που έχουμε μπροστά μας αρκετό χρόνο και αναμένονται να γίνουν και άλλες προγραμματισμένες ή απρόοπτες αλλαγές το γενικό αίσθημα είναι ότι πάμε καλά σε όλους τις πτυχές που αφορούν τον αγωνιστικό προγραμματισμό.

1. Έγκαιρος προγραμματισμός
Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση για τους υπεύθυνους ήταν και είναι να γίνουν έγκαιρα οι προσθήκες στο ρόστερ. Οι ανησυχίες λόγω του ιστορικού του προπονητή αλλά και τη διστακτικότητα της διοίκησης να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις κάποιων παικτών, διαψεύστηκαν σχετικά νωρίς. Τρισκόφσκι, Μαντούκα και Σολάρι όχι μόνο αποκτήθηκαν έγκαιρα αλλά πρόκειται για παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τον Κωνσταντίνου αλλά και την 5 η μεταγραφή που θεωρείται πολύ πιθανό να γίνει πριν την έναρξη της προετοιμασίας, διαμορφώνεται ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ σκηνικό.

Διάβασε τις ειδήσεις πρώτα από το κινητό σου με

2. Μείωση μέσου όρου ηλικίας
Έγινε πολύς λόγος για την ανάγκη να μειωθεί δραστικά ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας αφού όπως μάθαμε προ διμήνου, το ΑΠΟΕΛ ήταν μια από τις πιο γερασμένες ομάδες της Ευρώπης. Ο Γιοβάνοβιτς συνειδητά επιχείρησε να βελτιώσει την κατάσταση κάτι που μέχρι στιγμής πετυχάνεται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Και αυτό γιατί ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν ήταν στα 32 χρόνια ενώ ο αντίστοιχος αυτών που ήρθαν στα 27 χρόνια.

3. Ταχύτητα
Το νέο ΑΠΟΕΛ απαιτεί ταχύτητα και δυνατότητα να τρυπά τις αντίπαλες άμυνες. Ο Μαρσίνιο έδειξε ελάχιστα από αυτά στην περσινή χρονιά αλλά ο προπονητής υπολογίζει πολλά στον Βραζιλιάνο και όχι μόνο. Οι προσθήκες των Τρισκόφσκι και Σολάρι δίνουν στην ομάδα στοιχεία που έλειπαν ενώ ο λεγόμενος αντι Κοσόφσκι πρέπει να είναι παίκτης που να έχει τα πιο πάνω χαρακτηριστικά. Επειδή είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο δε θα πούμε κάτι για τον Σικορά.

4. Προσεγμένη ανανέωση
Η γερασμένη ομάδα που έφερε πρωτάθλημα, κύπελλο, σούπερ καπ και ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ ξηλώνεται ή ανανεώνεται σε δυο φάσεις (τώρα και το ερχόμενο καλοκαίρι). Η ανανέωση αυτή πρέπει να γίνει προσεγμένα αφού ένα από τα πιο σημαντικά όπλα του ΑΠΟΕΛ είναι η ομοιογένεια. Πέραν τούτου ο Γιοβάνοβιτς ξέρει τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ για αυτό και επιχειρεί να φέρει στην ομάδα καλούς ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες που μπορούν να δέσουν και να αντέξουν την πίεση.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!