Ολυμπιακός Vs ΑΠΟΕΛ 2-2

Νικηφόρο σερί τέλος αφού η κακή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου και επιπολαιότητα του δευτέρου ημιχρόνου έφεραν την ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό. Το απρόσμενο αποτέλεσμα θεωρείται αποτυχία για την ομάδα μας αφού αυξήθηκε η διαφορά από Ομόνοια και Ανόρθωση. Η κακή απόδοση όλης σχεδόν της ομάδα και ιδιαίτερα της μεσοαμυντικής γραμμής, η λανθασμένη τακτική και στήσιμο του πρώτου ημιχρόνου αλλά και ο καλός Ολυμπιακός ήταν οι λόγοι των νέων βαθμολογικών απωλειών.

Παράλληλα ακόμα στο ΓΣΠ ως τυπικά φιλοξενούμενοι συνεχίστηκε η παράδοση που μας θέλει να μην μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε εκτός έδρας αγώνα!

Με μια αλλαγή παρατάχθηκε τελικά η ομάδα μας σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος αφού ο Μιχαήλ ήταν τελικά αυτός που πήρε τη θέση του ανέτοιμου Πίντο Αυτό έφερε αναγκαστικά την μεταφορά του Φερναντές πιο πλάγια προς τα αριστερά, ενώ κάτω από τα δοκάρια έμεινε ο Νικολόσκι παρά τις υποψίες που υπάρχουν για πιθανή τιμωρία του την προσεχή Πέμπτη…

Το ΑΠΟΕΛ από την αρχή ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ο Ολυμπιακός με συνεχής πρέσιγκ και πολυπρόσωπη άμυνα κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του. 12′ φαουλ του Φερναντές σε κόρνερ ο Στυλιανού. Πολύ νωρίς ο Φερναντές άλλαξε θέση αφού δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ή να γίνει δημιουργικός από αριστερά αλλά κανένας παίκτης πέραν κάποιων προωθήσεων του Φλορέα δεν κάλυπτε το αριστερό άκρο. Αυτό έκανε τον τρόπο ανάπτυξης μας προβλεπτό και αντιμετωπίσιμο και οι όποιοι κίνδυνοι ερχόντουσαν από τις στημένες φάσεις.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του παρά την αμυντική τιυ τακτική όταν κρατούσε την μπάλα προσπαθούσε να γίνει απειλητικός και στο 17′ έφτιαξε μια καλή ευκαιρία όταν ο Ντε Μπόρας βρέθηκε πίσω από την άμυνα μας και στην προσπάθεια του να «κρεμάσει» τον Νικολόσκι κατέληξε έξω. Η μεσοαμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ έμπαζε νερά και Ολυμπιακός με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και ενθουσιασμό έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ αλλά ο Νικόλοσκι ήταν στη σωστή θέση.

Το έξυπνο παιχνίδι του Ολυμπιακού και η πίεση έφεραν στο 26΄το γκολ αφού η παρατεταμένη αποδιοργάνωση μας δεν έμεινε ατιμώρητη. Μετά από σέντρα του Ροτρίγκεζ από δεξιά ο Γκονζάλεζ σωστά τοποθετημένος στο πρώτο δοκάρι πρόλαβε το Σεγκιρί και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Διάβασε τα τελευταία νέα του ΑΠΟΕΛ
από το κινητό σου με Vodafone live!

Το ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στα είκοσι λεπτά που είχε στη διάθεση του πριν την ανάπαυλα.αφού ο τρόπος ανάπτυξης του ήταν προβλεπτός και λανθασμένος. Ο Μαχλάς μόνος και χωρίς βοήθειες και από την άλλη ο Μακρίδης καλά κλεισμένος δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Απεναντίας ο Ολυμπιακός στις αντεπιθέσεις του δημιουργούσε πανικό στην αμυντική μας γραμμή όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό αφού ακόμα και οι πιο έμπειροι παίκτες μας έδειχναν να μην έχουν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια αλλαγή από πλευράς Ουζουνίδη σε μια προσπάθεια να διορθώσει το λανθασμένο στήσιμο του πρώτου ημιχρόνου. Ο Λουκά πέρασε στη θέση του Μιχαήλ για να καλύψει το δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής με τον Μακρίδη να μεταφέρεται στο αριστερό, χώρο στον οποίο δεν υπήρχε κανείς στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Λουκά αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία αμέσως αφού στην πρώτη οργανωμένη επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ο παίκτης που τρύπησε την άμυνα και που κατέληξε σε γκόλ. Η πάσα του κατέληξε στον Έμερσον ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαχλά ο οποίος προ κενής εστίας δεν αστόχησε. Το 1-1 ήταν γεγονός και έφερε την ηρεμία στους ποδοσφαιριστές και παράλληλα την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων.

Παρά την πίεση και τη διάθεση δύσκολα δημιουργούνταν φάσεις αφού ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε διάθεση να αρχίσει πολύ νωρίς τις καθυστερήσεις και τους θεατρινισμούς.

Η ψυχρολουσία ήρθε στο 66′ όταν από το πουθενά ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ. Για ακόμα μια φορά η άμυνα μας πιάστηκε στον ύπνο όταν μετά από φάουλ σέντρα του Μασάδο ο Πανικούτι πρόλαβε τους αμυντικούς και με γυριστή κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ο Ουζουνίδης έπρεπε να δώσει περισσότερα στηρίγματα στην επίθεση και πέρασε αμέσως τον Ταβάρες στη θέση του απαράδεκτου Σεγκιρί. Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να αντιδράσει σχετικά γρήγορα αφού στο 74′ ο Λουκά με σέντρα βρήκε τον Μακρίδη που με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-2.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία στο78′ όταν το πλασέ του Γκονζάλεζ πέρασε μόλις έξω. Ο αγώνας στα τελευταία δέκα λεπτά άνοιξε για τα καλά και στο 82′ ο Μακρίδης έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν το σουτ πέρασε έξω, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον καταλογισμό ενός οφ σαϊτ.

Στα τελευταία πέντε λεπτά αλλά και στις καθυστερήσεις η ομάδα μας προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το νικητήριο γκολ.

Κίτρινες:
Σεγκιρί, Φερναντές, Φλορέα

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Φλορέα, Κόντης, Δασκαλάκης (75′ Τσόροβιτς), Σεγκιρί (68′ Ταβάρες), Σατσιάς, Μιχαήλ (46′ Λουκά), Έμερσον, Μακρίδης, Φερναντές, Μαχλάς

Βαθμολογίες Παικτών

Δηλώσεις Ουζουνίδη:
“Με την απόδοση Που είχαμε δεν μπορούσαμε ένα περιμένουμε κάτι καλύτερο. Υστερήσαμε στο πρώτο ημίχρονο ιδιαίτερα αμυντικά. Ο αντίπαλος μπήκε καλύτερα και κέρδισε τις μονομαχίες και προηγήθηκε στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο εκεί που ελέγχαμε βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και έπρεπε να ισοφαρίσουμε Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις για υψηλούς στόχους με τέτοιες εμφανίσεις. Ο αντίπαλος μας το πίστεψε περισσότερο και έδωσε περισσότερες μονομαχίες.”

_______________________________________________________

Τι συμβαίνει με τον Καψή;
Πριν βρεθούμε όλοι προ μιας ανακοίνωσης που μπορεί να μας αφήσει με το στόμα ανοικτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε αναφορά σε ένα θέμα που κάποιοι θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Επειδή όμως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο και επειδή ο Μιχάλης Καψής είναι ένας μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα μας πρέπει να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις.

Γνωρίζουμε ότι ο διεθνής Έλληνας αμυντικός δεν αισθάνεται καλά να μένει στο πάγκο ενώ είναι 100% έτοιμος. Έκανε μάλιστα κάποια σχόλια τα οποία όπως όλα κατέληξαν στα αυτιά του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο Ουζουνίδης που με τη σειρά του είναι ένα ακόμα μεγαλύτερο κεφάλαιο για την ομάδα μας και που έχει την ευθύνη με το σωστό τρόπο να κρατά την ομάδα ενωμένη.

_______________________________________________________

Μπάσκετ: Νικήσαμε εκτός της Αέλ!
Μετά τα τόσα που ακουστήκαν το τελευταίο καιρό για το καλαθοσφαιρικό τμήμα της ομάδας μας έγινε η μεγάλη έκπληξη και κερδίσαμε εκτός έδρας την Αέλ. Το ΑΠΟΕΛ έδειξε από την αρχή ότι μπορούσε να κερδίσει το αγώνα, που διεξάχθηκε στη Λάρνακα λόγω της τιμωρίας της Αέλ, αφού προηγήθηκε τόσο στο δεκάλεπτο με 28-31, όσο και στο ημίχρονο με 42-46. Το παιχνίδι κυλούσε σε αυτούς τους ρυθμούς και το ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη με 80-82 έχοντας σαν κινητήριο μοχλό τον Στόουκς που πέτυχε συνολικά 26 πόντους.

ΑΠΟΕΛ:
B αν Ντόμπρε 5, Στόουκς 26, Μιτσέτα 9, Οτσόκολιτς 4, Ραντούνοβιτς 8, Γουίλερ 13, Παντούρης 7, Γκαρσία 10

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!