Ο Nascimento για τεχνικός διευθυντής

Ο Πορτογάλος  David Nascimento  θα είναι όπως όλα δείχνουν ο πρώτος τεχνικός διευθυντής στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Μετά από χρόνια σκέψεων και διστακτικότητας στο αν πρέπει  και χρειάζεται να υπάρχει η συγκεκριμένη θέση στο οργανόγραμμα του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, η διοίκηση Πετρίδη προχώρησε στην πρόσληψη του Nascimento προσδοκώντας ότι θα βοηθήσει τον καλύτερο αγωνιστικό προγραμματισμό της ομάδας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ο David Nascimento είναι κάτοχος του Uefa Pro καθώς και κάτοχος Master στο Sports Management. Αποτελεί εδώ και χρόνια μέλος του οργανισμού Johan Cruyff International Football ο οποίος εξειδικεύεται στην ανάλυση και οργάνωση ποδοσφαιρικών ομάδων. Το βιογραφικό του κ. Nascimento συνοδεύουν προσωπικές συστάσεις του Johan Cruyff»

Ο Πορτογάλος θα βρίσκεται στην Κύπρο από σήμερα ενώ αύριο θα δει τον αγώνα με την Ομόνοια ενώ έχει ήδη παρακολουθήσει μέσω dvd τους περισσότερους φετινούς αγώνες της ομάδας μας.

Το βιογραφικό τουΤο highlight του βιογραφικού του Nascimento όσον αφορά την προπονητική του καριέρα σχετίζεται με τη θητεία του στην Sparta Rotterdam την οποία κατάφερε να οδηγήσει το 2005 σε άνοδο ενώ την επόμενη χρονιά υπήρξε εκ των βοηθών του Van Gaal στην Alkmaar. Υπήρξε επίσης προπονητής στην εφηβική ομάδας της Ουτρέχτης και το 2011 προπονητής της Sparta Nijkerk.

Μια πρώτη ανάγνωση του βιογραφικού του 48χρονου δείχνει ότι δεν πρόκειται για κάποιον προπονητή με εμπειρίες πρωταθλητισμού ή που έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο εκεί που εργάστηκε.

Την τελευταία τριετία ασχολήθηκε με τη δημιουργία και λειτουργία της σχολής ποδοσφαίρου του Cruyff δουλεύοντας στα κλιμάκια του Μεξικού και της Νοτίου Αφρικής.

Μέσα από το βιογραφικό του φαίνεται ο προσανατολισμός και η εξειδίκευση του στον εντοπισμό και ανάπτυξη νεαρών ταλέντων ενώ ακαδημαϊκά κατέχει τίτλους σε International Master of Sport Management at Johan Cruyff Institute  και Psychology study.

Το κατά πόσο ο Nascimento έχει τις διασυνδέσεις και την ικανότητα να εντοπίσει και να φέρει στον ΑΠΟΕΛ έτοιμους, φτηνούς και καλούς παίκτες είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Αυτό είναι και η μεγαλύτερη ανάγκη ενόψει της νέας χρονιάς.

 

To προφίλ του στο LinkedIn Consultant/Director/Coach – Youth and Senior Football/Soccer Consultant – Sports internationalNovember 2013 – Present (7 months) The Hague Area, Netherlands

Football/Soccer Curriculum Youth Development Plan Design and develop an overall training program model for each age group and skills level according to a Creative and Attacking Football Style.

Assistant First Team Coach Cruyff-Team Chivas Guadalajara June 2012 – February 2013 (9 months) Guadalajara Area, Mexico

Lead-Coach at Academy Cruyff Team Mamelodi Sundowns July 2011 – June 2012 (1 year) Johannesburg Area, South Africa To Implement the Johan Cruyff Football Philosophy

Trainer/Coach – Football/Soccer Football/Soccer

November 2010 – June 2011 (8 months)

* 2011 – Head Coach Sparta Nijkerk

* 2009-2010 Founding of Football Academy, The Hague for players from 8 years untill 18 years old.

* 2008 – 2009 Assistant First Team Coach at FC Utrecht

* 2008 – Practical period at AC Milan (December)

* 2007/2008 – Assistant First Team Coach FC Utrecht and Head Coach 2nd team of FC Utrecht.

* 2006-2007 – Head Coach 2nd Team and Assistant First Team Coach of FC Utrecht.

Result: second place in national competition for second teams.

* 2005-2006 – Six months of Traineeship/Practical period with Louis van Gaal at AZ Alkmaar.

* June 2005 – Coach of the 1st team Sparta Rotterdam in cooperation with Adri van Tiggelen in Promotion/Degradation League (Nacompetitie). Result: promotion to 1st Division (Eredivisie)

* April and May 2005 – Head coach 2nd team of Sparta Rotterdam

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!