Πάει καλά το «στοίχημα»

Στις 24 Ιουνίου ο τίτλος της κύριας μας είδησης  ήταν «Σολάρι:  ένα στοίχημα 400 χιλιάδων ευρώ». Ήταν μια προσπάθεια μας να στείλουμε το μήνυμα πως είναι προς το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ να κάνει τα πάντα έτσι ώστε η φετινή χρονιά να είναι πιο πετυχημένη και παραγωγική για τον Αργεντινό επιθετικό. Γράφαμε μεταξύ άλλων πως η νέα χρονιά είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας. Πρώτα για τον ίδιο τον Σολάρι ο οποίος καλείται να δουλέψει σε όλους τους τομείς ακόμα περισσότερο. Πρέπει να καταλάβει ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι η ομάδα της πρώτης του θητείας αφού το επίπεδο ανέβηκε. Οι ικανότητες του είναι δεδομένες αφού όσο και αν κάποιοι το αμφισβητούν πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να τελειώσει φάσεις. Ίσως μάλιστα να το κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει την πολυτέλεια να μην αξιοποιεί στο μέγιστο μια επένδυση με ετήσιος κόστος άνω των 400 χιλιάδων ευρώ, οπότε καλείται και αυτός να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει όσα πιο πολλά μπορεί από τον Σολάρι. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς έχουμε την άποψη ότι το στοίχημα πάει αρκετά καλά. Ο Σολάρι από την αρχή της φετινής χρονιάς δείχνει αλλαγμένος προς το καλύτερο. Από την προετοιμασία στην Αυστρία όλοι κατάλαβαν ότι είχε τρομερή διάθεση να δουλέψει σκληρά αλλά και ότι αποδέχτηκε κάποια πράγματα όσον αφορά το χρόνο συμμετοχής του. Μπορεί στους προκριματικούς αγώνες στην Ευρώπη να μην ήταν στο αρχικό σχήμα αλλά όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί έδωσε ουσιαστικές βοήθειες.

Στο πρωτάθλημα είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και μετά την αποχώρηση του Μιχαήλ δείχνει να είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή για να εκτελεί τα πέναλτι γεγονός που θα τον βοηθήσει στον τομέα της παραγωγικότητας. Από τι στιγμή που στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων ο Γιοβάνοβιτς προτιμά το 4-5-1 ο ανταγωνισμός μεταξύ της μιας θέσης στην κορυφή θα είναι μεγάλος και με τον Αλμέιδα να έχει σαφέστατο προβάδισμα. Οι αγώνες όμως είναι πολλοί και ήδη βλέπουμε ότι ο Σολάρι θεωρείται απαραίτητος.

Οι επικριτές του δεν θα σταματήσουν ποτέ όχι μόνο να τον κρίνουν αυστηρά αλλά και να τον καταδικάζουν με την μεγαλύτερη ευκολία του κόσμου. Τελευταία αφορμή ήταν η κλασική ευκαιρία που έχασε στον αγώνα με τη Σαχτάρ για να θυμηθούν πολλά και διάφορα με σημαντικότερα τις απολαβές του τις οποίες η διοίκηση και ο προπονητής αποφάσισαν ότι αξίζει τον κόπο να ικανοποιήσουν.

Αγωνιστικά πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι ο Σολάρι είναι πολύ διαφορετικός ποδοσφαιριστής από τον Αλμέιδα. Ο Αργεντινός δυσκολεύεται αφάνταστα να γίνει δημιουργικός εκτός περιοχής και όταν δεν έχει στηρίγματα χάνεται. Ξέρει όμως καλά την τέχνη του γκολ την οποία συνειδητά χρυσοπληρώνουμε.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!