Πάσα στην ανίκανη πολιτεία

Συνοψίζοντας τις μέχρι σήμερα δηλώσεις της διοίκησης Πετρίδη αναφορικά με τη γάγγραινα των τιμωριών, γίνεται ξεκάθαρο ότι επιλέγει την πάσα προς την πολιτεία θεωρώντας την ως αρμόδια για να πάρει και να υλοποιήσει τις δύσκολες αποφάσεις. Η δεύτερη κίνηση που φαίνεται ότι έχει ήδη προδιαγραφεί από πλευράς ΑΠΟΕΛ είναι η άμεση αλλαγή των τιμωριών που προβλέπονται από τους πειθαρχικούς κανόνες της ΚΟΠ έτσι ώστε και όταν ακόμα τιμωρείται κάποια ομάδα το χρηματικό ή άλλο πρόστιμο να μην είναι εξοντωτικό. Ουσιαστικά η διοίκηση δεν δείχνει διαθετημένη να συγκρουστεί με την μικρή αλλά προβληματική μερίδα οπαδών μας που συστηματικά και συνειδητά δημιουργεί προβλήματα με το άναμμα ή και ρίψη φωτοβολίδων όπως επίσης και με την ανάρτηση πανό ρατσιστικού περιεχομένου.

Η άποψη ότι δεν μπορεί και ούτε προβλέπεται μια διοίκηση να επιτελεί ρόλο αστυνομικού είναι σε μεγάλο βαθμό σωστή αλλά το ότι η πολιτεία έχει αποδειχτεί ανίκανη και αδιάφορή σε πολύ σοβαρότερα ζητήματα είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει.

Ανεξαρτήτως της πορείας που θα έχει το όλο θέμα το τι προβληματίζει είναι ότι για το θέμα της χρήσης των φωτοβολίδων φαίνεται να υπάρχει ανοχή από πλευράς διοίκησης Πετρίδη όμοια με αυτήν της προηγούμενης. Ουσιαστικά η διοίκηση φαίνεται να αποδέχεται την άποψη των οργανωμένων ότι θα γίνεται χρήση (αλλά όχι ρίψη) φωτοβολίδων όσες φορές προνοούν οι κανονισμοί (7) για μην τιμωρείται η ομάδα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει αφού το άναμμα των φωτοβολίδων δεν γίνεται με έλεγχο και με σοβαρά κριτήρια με αποτέλεσμα τα δυο τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ να καλείται να δώσει αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Το όλο θέμα σχετίζεται και με τα εισιτήρια διαρκείας που αποτελούν την μοναδική μαζική και ουσιαστική πηγή εσόδων για την ομάδα μας οπότε η οποιαδήποτε αμέλεια θα μας χτυπήσει και σε αυτόν τον τομέα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!