Που θα κριθεί ο αγώνας

Δεν περνούν οι ώρες έτσι καταγράφουμε τις σημαντικότερες παραμέτρους που θα κρίνουν τον αγώνα ελπίζοντας ότι ο ΑΠΟΕΛ θα είναι η ομάδα που θα καταφέρει να υπερτερήσει. Το +7 είναι σημαντικό αλλά το +10 είναι καλύτερο αφού θα μας διατηρήσει στην κορυφή και θα θέσει την ομόνοια εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Ας δούμε λοιπόν τι θα κρίνει τον αγώνα:

ΑποτελεσματικότηταΤο ποδόσφαιρο είναι απλό και κρίνεται στο ποια ομάδα θα στείλει περισσότερες φορές την μπάλα στο τέρμα της άλλης. Ανεξαρτήτως σχηματισμού (4-5-1 ή 4-4-2) ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να δημιουργήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν. Κανένας από τους δυο τερματοφύλακες της ομόνοιας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη οπότε θα πρέπει να επιδιώξουμε να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερες τελικές προσπάθειες. Ο Ατόρνο σήκωσε το βάρος στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές αλλά θα χρειαστεί βοήθειες.

Σωστή μεσοαμυντική λειτουργίαΗ παρουσία της τριπλέτας Εφραίμ-Φρέντι-Χριστοφή θα τεστάρει για τα καλά τις αντοχές και τη συνοχή της αμυντικής μας γραμμής. Η σωστή αλληλοκάλυψη αλλά και τα ατομικά μαρκαρίσματα θα πρέπει να δουλέψουν αρμονικά έτσι ώστε να κρατήσουμε το μηδέν παθητικό αλλά και να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, κρατώντας περισσότερο την μπάλα. Η αμυντική τετράδα του ΑΠΟΕΛ θα έχει πολύ δουλειά αλλά πολλά θα εξαρτηθούν και από την απόδοση των δυο αμυντικών μέσων.

ΕμπειρίαΜπορεί να χτίζεται ένα νέο ΑΠΟΕΛ αλλά υπάρχουν πολλοί στο ρόστερ που κουβαλούν εμπειρίες και ξέρουν τι σημαίνει αιώνιο ντέρπι. Χιώτης, Αλεξάνδρου, Πίντο, Μοράις, Μαντούκα, Σολάρι, Χαραλαμπίδης είναι παίκτες που αγωνίστηκαν σε δεκάδες ντέρμπι ενώ ικανοποιητικές είναι και οι παραστάσεις που έχουν οι Σολωμού και Πάρντο. Ο Τζιόλης έχει ανάλογες εμπειρίες από το εξωτερικό ενώ ο Καρυπίδης ξέρει τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια ως πρώην παίκτης των χοχων.

ΔιαιτησίαΔυστυχώς οι υπεύθυνοι επέλεξαν να ορίσουν έναν αδύνατο διαιτητή για να κουμαντάρει έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες της χρονιάς. Ο Χρυσοστόμου είναι ικανός να τινάξει τον αγώνα στον αέρα και όλοι ελπίζουν ότι οι δεν θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι τους. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο η Ανόρθωση θα τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση και αυτό εξηγεί κάποια πράγματα.

Σκακιέρα των προπονητώνΟ Σαβέσκι βαφτίστηκε προπονητής μετά από μια σχεδόν δεκαετία και θα έχει την ευθύνη στον πα΄γκο της ομόνοιας. Το πλάνο των δυο προπονητών έχει καταστρωθεί και παρόλο που οι παίκτες είναι αυτοί που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα, πολλά θα εξαρτηθούν και από τις οδηγίες που θα έχουν αλλά και τις κινήσεις τακτικής-αλλαγές που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!